Shampo vant i natt

LOS ANGELES: Columbus-Nashville 3-2. Espen Knutsen la én målgivende pasning og var på isen ved alle Columbus' tre mål i natt. Rekkekamerat Geoff Sanderson scoret hat trick.

Sandersons hat trick var det første i blåjakkenes korte historie. Og hjemmepublikumet hylte av glede da mål nummer tre føyk inn. Den første hatten traff Sanderson ett sekund etter fulltrefferen.

- Det var helt vilt. Morsomt at publikum gir uttrykk for det de føler og kaster hattene sine, sier toppscoreren til Fox Sports.

Kanadieren scoret det første målet i overtall seks minutter ut i første periode. Espen sendte pucken til Steve Heinze i rundvantet som skøytet den med seg over til Sanderson. Som sendte avgårde et hardt håndleddskudd som keeper Mike Dunham normalt ville reddet.

Men foran mål sto Shampo og skjermet Dunham. Og 1-0.

På isen

Nashville utliknet noen sekunder seinere. Men 40 sekunder før periodeslutt scoret Sanderson igjen - med skøyta.

Shampo fikk ingen assist men var førstemann til å gratulere.

Nashville utliknet i begynnelsen av tredje periode. Før Sanderson avgjorde åtte minutter før slutt. Denne gangen backhandet han knallhardt inn pucken.

Og dermed regnet det hatter i Nationwide Arena. Kampen måtte stoppes i tre minutter for å renske isen.

Dessverre for Shampo skjønte ikke NHL-statistikerne at han var på isen. For mannen Espen byttet med seks sekunder før scoringa, Tyler Wright, ble kreditert en målgivende pasning til tross for at han ikke var på isen. Og dermed ble Shampo snytt for en pluss, og endte med 0 i +/- statistikken i natt siden han også var på isen ved Nashvilles første mål.

Instinkt

Espen Knutsen spilte ellers en god fysisk kamp. Og fikk skryt. I første periode ble Vålerenga-gutten utvist for slashing.

- Bra å se Espen bli utvist. Det betyr at motspillerne skjønner at de må betale i duellene, sier Fox Sports' tv-kommentator Dan Kelly. Og i andre periode taklet Shampo Karlis Skrastins så det smalt i vantet.

- Det var perfekt timet. En fin treff, sier Espen til Fox Sports.

- Der ser vi nordmannens fysiske instinkt, kommenterer Fox Sports' Steve Konroyd.

- Vi spilte veldig bra. Det er morsomt å spille om dagen, sier Shampo som til sammen tilbrakte 16,20 minutter på isen i natt.

Columbus spiller ny kamp mot New York Rangers hjemme i morgen.

  • Shampo har notert seg for 23 målgivende pasninger og sju mål denne sesongen.
  • Geoff Sanderson har scoret 26 mål denne sesongen.