Shampo vant i natt

COLUMBUS (Dagbladet.no): Columbus-Chicago 2-1. Espen Knutsen var ikke på isen ved noen av Columbus' scoringer, men var likevel strålende fornøyd med at det ble seier i sesongpremieren i natt.

- Det var gøy i dag, ja, sier en smilende Espen til Dagbladet.no når vi møter ham i garderoben etter kampen.

Columbus åpnet for første gang NHL-sesongen med seier. Og i natt fortjente Blue Jackets begge poengene. I første periode utspilte Ohio-gutta i perioder sluttspillaget Chicago. Til enorm jubel fra en utsolgt Nationwide Arena.

- Første periode var veldig bra. I andre periode var det mye utvisinger - jeg tror jeg bare hadde ett bytte i fem mot fem. Tredje periode blir det at vi må forsvare oss. Mye kriging. Isen var også fryktelig dårlig mot slutten og pucken hoppa og spratt, sier Shampo.

- Er du fornøyd med egen innsats?

- Jeg er sånn middels fornøyd. Jeg synes som sagt rekka mi spilte veldig bra i første periode, sier Espen.

Få siste nytt om Shampo på mobil


Send en tekstmelding å få siste nytt om Espen «Shampo» Knutsen fra vår varslingstjenste. Det er enkelt, raskt og billig.

Send koden
VARSLE NHL til 1937

Tjenesten koster kr 5,- pr. mottatt melding. For å melde deg av tjenesten send meldingen STOPP NHL.

Høyt tempo

Nordmannen spilte sammen med Geoff Sanderson og Kevin Dineen. Og trioen var nær ved å gi Columbus ledelsen allerede i det første byttet.

Men Dineens skudd fra kloss hold ble reddet av Chicago-keeper Jocelyn Thibault.

Og tolv minutter ut i perioden la Shampo en overraskende pasning som sendte Sanderson alene med keeper fra skrått hold. Skuddet gikk utafor.

Utover i perioden imponerte Shampo-rekka med stor fart gjennom midtsonen i angrepene.

- Det tempoet passer meg bra. Rekka var satt sammen med kvikke spillere, og vi lykkes med det i første periode, forteller en svett Shampo, som også hadde en god skuddsjanse i starten av andre periode.

I andre halvdel av kampen gjorde ikke Espen seg like bemerket.

God debut

Scoring ble det ikke før sju minutter ut i midtperioden da Chicagos Sergei Berezin scoret i overtall. Espen var på isen.

Men under et minutt seinere hoppet hele Nationwide Arena av glede.

Rick Nash (18) var våkent frampå og fikk kølla på en retur. Og 1-1.

Førstevalget i årets draft, som i Columbus er blitt døpt om til Rick Cash etter 90-millionersavtalen han skrev under tidligere i uka, debuterte i NHL i natt. Han ble kåret til isens beste.

Ingen dårlig start.

Og mot slutten av andre periode scoret Mike Sillinger i overtall. Også det på en retur.

Da kokte det i Columbus.

I tredje periode presset Blackhawks uten å lykkes. Mye takket være en god Marc Denis i Jackets-buret.

Kan bedre

Men de 18136 på tribunen ble livredde da gullgutten Nash måtte hjelpes av isen etter et sammenstøt med Phil Housley i sluttperioden. Det viste seg seinere at 18-åringen bare hadde krampe.

- Det var viktig å få en bra start og få poeng med en gang. Nå behøver vi ikke møte deppa på treninga i morgen, og det er viktig i og med at det er match igjen på lørdag, sier Espen.

Trener Dave King var fornøyd med seieren, men ønsker seg mer fra Espen.

- Jeg synes Espen hadde en grei kamp. Men han kan spille mye bedre enn det han gjorde i kveld, sier King til Dagbladet.no.

Columbus vant skuddstatistikken 33-32.

Columbus spiller mot New Jersey i morgen.

Nattas Shampo-tall: 0 poeng, 16,14 minutter spilletid, 2 skudd, 0 i +/-.