Shampo vant

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Florida-Columbus 6-7 etter sudden death. Espen Knutsen la en målgivende pasning da Columbus vant en vill kamp i Miami i natt. Robert Kron scoret seiersmålet 42 sekunder ut i sudden death - i undertall.

Shampo spilte en grei kamp, til tross for at han igjen brukte helvisir for å beskytte tenna. Det håper han å bli kvitt så fort som mulig.

- Jeg håper å spille uten beskyttelsen om et par uker, sa Espen til Dagbladet før kampstart.

Det regnet mål i begge retninger i National Car Rental Center i natt. Mye takket være svakt keeperspill av Floridas Trevor Kidd og Columbus' Ron Tugnutt.

Espen var på isen ved tre baklengsmål og fikk ødelagt den viktige +/- statistikken sin.

Utvist

Shampos målgivende pasning kom i overtallsspill åtte minutter ut i kampen. Nordmannen vant droppen og pucken spratt til Deron Quint på blålinja. Quint spilte på tvers til Geoff Sanderson som knallet pucken i mål.

Og Shampo burde hatt flere poeng i natt:

  • Etter bare ti sekunder av første periode spiller Espen fri Robert Kron som ikke scorer alene med keeper.
  • Noen sekunder ut i andre periode kommer Shampo alene med keeper. Han finter, men klarer ikke å backhande pucken mellom beina på Florida-målvakt Kidd. En kjempesjanse.
  • Fem minutter ut i andre periode blir en skuddretur liggende på målstreken. Shampo kommer ett tidel for seint til å dytte pucken i mål. Istedet blir han utvist for høy kølle i situasjonen som følger.

Mistet pucken

Siden Geoff Sanderson sliter med en vond tommel tok Shampo og Robert Kron droppene da Columbus' førsterekke var på isen. Shampo vant seks av åtte ganger. Det er veldig bra.

Og dermed fortsetter trolig Espen å ta dropper når Sandersons finger er frisk.

Men Vålerenga-gutten må ta mye av skylda for det første baklengsmålet tre minutter ut i kampen. Pucken spratt ut til Espen som sto rett utafor offensiv blålinje. Dersom han hadde spilt den inn i sonen hadde det blitt offside, så Shampo prøvde istedet å holde på pucken i midtsonen.

Det skulle han ikke ha gjort.

For Espen mistet pucken og to Florida-spillere kom plutselig alene med Columbus-keeper Ron Tugnutt. Joey Tetarenko scoret enkelt.

Fornøyd King

Men det var Columbus-backen Deron Quint (24) som var kampens store spiller. Quint, som ble handlet inn for fem kroner og sekstisju øre fra New Jersey før sesongen, scoret hat trick.

Målene var nesten identiske og eks-alkoholikeren traff krysset ved alle målene. Quint noterte seg også for en målgivende pasning og tangerte Shampos klubbrekord med fire poeng i en kamp.

Lagene scoret jevnt og stillinga var 6-6 etter full tid. Og i spill tre mot fire i sudden death klarte Robert Kron å stjele pucken fra en Florida-spiller, og kom alene med Kidd. Denne gangen satte han pucken sikkert mellom beina på keeperen.

Og blåjakkene jublet.

Trener Dave King gliste så bredt han kunne og tok alle spillerne i handa før de gikk av isen.

- Det var en stor seier. Vi ga oss aldri, sier King til AP.

  • Nattas Shampo-tall: 1 målgivende pasning, 15,02 minutter spilletid, -3 i +/- statistikken.
  • Espen har notert seg for ti mål og 32 målgivende pasninger denne sesongen.
  • Florida har ikke vunnet på ti kamper og har 52 poeng. Columbus har 57 poeng.