Shampo vant

Espen Knutsen noterte ikke poeng, men Columbus vant endelig i natt.

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Columbus-Los Angeles 3-1. Columbus-trener Doug MacLean danset av glede på benken da Ray Whitney fullførte hat tricket sitt og sikret hjemmeseier 28,8 sekunder før slutt.

Og hjemmepublikummet kastet det de hadde av hatter på isen og jublet med blåjakkene. For nattas seier var etterlengtet etter seks strake tap.

Det var tydelig fra det første byttet at Blue Jackets hadde bestemt seg for å bryte tapsrekka. De var tent og kriget poengdesperate Kings i senk.

- Vi gjorde mange ting i kveld som vi ikke har gjort de siste kampene. Som å blokkere skudd som Knutsen og Cassels gjorde, sier en lettet MacLean til WBNS.

Minus

Shampo spilte i tredjerekka med Rick Nash og Tyler Wright. De gjorde en meget god jobb med å forechecke og var flinke til å sirkulere pucken i offensiv sone.

Trioen var på isen da Kings tok ledelsen snaut to minutter ut i kampen. Espen tok mannen sin, som var Steve Heinze, som han skulle. Men i det en Kings-back lempet pucken inn foran mål, falt Heinze, og uten å vite det stupheadet han pucken forbi Marc Denis i Jackets-buret.

- Det var flaks. Jeg kjente bare pucken sprette av hjelmen min, sier den tidligere Columbus-spilleren Heinze til Fox Sports.

God keeper

Fem minutter seinere spilte Espen fri Jaroslav Spacek med en smart pasning i nøytralsonen. Spacek skjøt, men skuddet ble reddet.

Like etterpå utliknet Ray Whitney i overtall med et skudd fra toppen av droppsirkelen.

Og 41 sekunder ut i midtperioden kopierte Whitney den første scoringa. Og 2-1. Det var Columbus' første scoring i spill fem mot fem siden 12. februar.

Deretter la Columbus seg dypere, og satset på kontringer.

Shampos rekke produserte flere store sjanser i sluttperioden. Nash hadde den feiteste sjansen da han kom alene med keeper etter frispilling av Espen. Men 18-åringen skjøt rett på keeper.

Takket være en strålende Marc Denis mellom stengene holdt Columbus ledelsen.

Og da Whitney dyttet pucken i tomt bur i sluttminuttet var det fest i en utsolgt Nationwide Arena.

Columbus tar i mot Edmonton i morgen.

Nattas Shampo-tall: 0 poeng, 15,24 minutter spilletid, -1 i +/-.