Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Shampo» var sjef mot Estland

Espen «Shampo» Knutsen ble tungen på vektskålen da Norge slo Estland 3-0 i ishockey-VM.

Norge slet fryktelig med effektiviteten, men takket være en smart Knutsen og hans blikk for spillet ble det seier til slutt. NHL-proffen sto for to av målene, mens Trond Magnussen scoret det tredje.

- I dag hadde Espen det lille ekstra. Han er ingen typisk goalgetter, og flere andre burde satt alle sjansene sine, sa trener Roy Johansen etter Norges andre strake seier.

Johansen mener at Norge tidligere år ville tapt kamper som den mot Estland, der laget misbrukte svært mange sjanser og gjorde motstandernes keeper god. Treneren ville ikke gi Shampo all æren for seieren mot lille Estland.

- Det defensive er 100 prosent stabilt. Det gjøres ikke feil, og en slik solid backrekke gir trygghet hos de andre spillerne, sa Johansen.

Det norske laget slet lenge med å score mål. Det måtte en straffe til for å overliste Estlands sisteskanse, Aleksej Terentiev. Shampo var frekk nok til å sette pucken mellom beina på keeperen.

- Jeg bestemte meg tidlig for å sette den akkurat der. Jeg har ikke tatt så mange straffer, men Roy ville at jeg skulle ta den, sa Shampo.

Landslagssjefen ga egentlig oppdraget til Ole Eskild Dahlstrøm, men han overlot ansvaret til Shampo. Columbus-proffen takket for tilliten med å score det viktige 1-0-målet mot slutten av 1. periode.

Antall sjanser sto på ingen måte i stil med hva de norske spillerne produserte framover. Estlands sisteskanse var både god og heldig, men de norske spillerne gjorde ham ekstra god ved å skyte for dårlig. Skuddene kom stort sett i samme hjørne, og Terentiev fikk det lettere enn nødvendig.

- Tren mer på å skyte, er Shampos oppfordring til unge norske ishockeyspillere.

Espen «Shampo» Knutsen er tilbake på landslaget igjen etter nesten tre og et halvt års opphold. Sist han spilte var i desember 1999. Enten har det ikke passet på grunn av NHL-sesongen, eller så har han ikke gått så bra sammen med eks-landslagssjef Leif Boork.

Men nå synes Shampo det er gøy å spille på landslaget igjen.

- Nå er det morsomt å spille igjen med flagget på brystet, sa Shampo, som var veldig lettet da han satte inn 2-0 med et flott håndleddsskudd i overtallsspill i 3. periode.

Estland slo overraskende Italia med 3-1 mandag, men laget var på ingen måte noen trussel for nordmennene. Det sørget den solid norsk sisteskanse (Joakim Wiberg) for, samt solid spill hjemover og en målkåt Espen Knutsen.

Onsdag er det spillefri i Zagreb. Da skal det norske laget trene og samle krefter til kampen mot Frankrike tidlig skjærtorsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media