«Shampo vet ikke hva vi driver med i Norge»

HAMAR (Dagbladet): Finale sluttspill, 2. kamp; Storhamar- Vålerenga 5- 4. Pål Johnsen scoret ett mål, var sjef på isen og den som spilte mest. - Det hadde jeg ikke greid uten å være godt trent, sier 24-åringen til Dagbladet.

Han hadde krampe i begge lårene etter en meget tøff og spennende kamp. Men unggutten er dypt uenig med Espen Shampo Knutsen som tidligere i uka uttalte at norske ishockeyspillere trener for lite.

- Da vet han ikke hva vi driver med i Norge. Jeg trener to ganger om dagen nesten hele året, og slik er det for de fleste andre eliteseriespillerne også.

- Vi er mer seriøse enn det folk flest tror. Eliten består av hardt arbeidende gutter som vil noe med ishockeyen, sier Johnsen.

Knallserie

- Da Shampo debuterte i Eliteserien, spilte alle proffene hjemme i Norge. Og veteranene holdt ut til de var langt oppe i 30-åra. Nå slutter de som 28-åringer. Med samme forutsetninger som da Shampo begynte, kunne vi hatt en knallserie, sier Pål Johnsen.

I forrige uke sa Olympiatoppens leder at norsk ishockey mangler profiler, og at bare Shampo kan få denne betegnelsen.

Den påstanden er Storhamar-spilleren enig i.

Breiale VIF

- Riktignok er jeg profil på Storhamar, men etter sju år i Eliteserien og 30 landskamper, får jeg gå i fred på gata. Ingen kjenner meg igjen. Hadde jeg vært fotballspiller med like mange kamper for Norge, ville jeg vært millionær for lenge siden.

Nå tror Pål Johnsen at finalespillet kan bli avgjort etter fire kamper.

- Vi spilte godt i kveld og satser på å vinne på Jordal Amfi søndag, og da er det plutselig vi som fører an. Vi vil slå Vålerenga i Oslo, fordi hele klubben er så breial.

- Vi er jo bønder, får vi høre. Men i dag var bønda best, flirer Pål Johnsen.

FORBAUSET: VIFs Pål Johnsen mener Shampo tar feil når han sier at norske hockeyspillere er for dårlig trent.