Shampo vil spille for Norge

Espen Shampo Knutsen tenker ikke bare på den kommende NHL-sesongen. - Jeg har lyst til å hjelpe Norge til vinteren, sier han.

Espen Shampo Knutsen er en av få som har gjennomført en morgenøkt på Toppidrettsentret denne første dagen i fellesferien. Han må nesten det, skal han holde ut en lang NHL-sesong på over 80 kamper.

- Nå er det slutt på ferien. To og en halv time hver dag, forteller 30-åringen.

Ingen annen nordmann har hatt så stor suksess som hockeyspiller. Espen Shampo Knutsen er blitt mangemillionær og kan skryte av at han har scoret mål for All Star-laget. Men det er lenge siden han har scoret på landslaget, og det er det mange som synes er dumt.

Shampo håper det kan bli forandring på den saken til vinteren.

- Jeg har et ønske om å spille for Norge, men alt avhenger av hva som skjer i NHL. Dersom det passer med sesongen der borte, er jeg klar igjen, sier han.

Tenker ikke på penger

Det er ingen tvil om at Columbus Blue Jackets er førsteprioritet for Shampo. Han er en viktig spiller for klubben, og blir svært godt betalt for jobben han gjør. Nylig fikk han beskjed om at det blir økt lønn i Columbus Blue Jackets den kommende sesongen. Grunnlønnen er på 10 millioner kroner, og sesongen etter kan han legge enda en million kroner til grunnlønnen.

- Det er agenten min som ordner dette, og jeg er godt fornøyd med den nye avtalen, forteller Shampo.

Den tidligere Vålerenga- og Djurgården-spilleren har hatt lønn i millionklassen de to siste NHL-sesongene. Det har gitt ham et avslappet forhold til penger.

- Jeg tenker ikke på det. Jeg er akkurat den samme, og har akkurat de samme kameratene. Men jeg er selvfølgelig klar over at jeg sikrer fremtiden nå, sier han.

Sluttspillet blir tøft

Selv om Columbus Blue Jackets hadde driftsoverskudd forrige sesong, var det ikke så mye å juble over for Shampo og lagkamerat ene. Laget tapte hele 52 av 82 kamper, og var aldri i nærheten av sluttspillet. Shampo håper det går bedre i årets sesong.

- Vi har fått to nye backer som jeg tror blir veldig spennende. Sluttspillet kan nok bli tøft, men jeg har stor tro på at vi vil gjøre det bedre, fortsetter Shampo, som først reiser tilbake til USA i september. Det synes han er greit.

- Det er godt å være hjemme i Norge. Jeg har vært i Spania på ferie, og nå blir det mye trening og en del golfspilling. Jeg får være i fred når jeg er her, forteller han.

Shampo har lyst til å være i NHL i fem sesonger til. Da er han blitt 35 år.

- Ikke noe problem. Gjennomsnittet gir seg da, forklarer han, før han forsvinner i en blankpolert Jaguar.

(NTB)

JA, JEG ELSKER: Espen Shampo Knutsen åpner for landslagsspill til vinteren.