Shampo viste seiersrumpa

Vålerenga avgjorde NM-finalen i eget hus.

(Dagbladet.no): Vålerenga - Storhamar 4-2 (4-1 i kamper).

Fem kamper måtte til for å kåre en norgesmester i ishockey 2007. Vålerenga-spillerne fikk kjeft av sjefen etter tapet på Hamar på tirsdag, men reiste seg mesterlig, og vant de to avgjørende hjemmekampene på Jordal.

Dermed ble Espen Knutsen både seriemester og norgesmester i ishockey i sin første sesong som Vålerenga-trener, og kunne glede Klanen med den snart så tradisjonelle «vise rumpa»-feiringen.

- Dette er utrolig deilig, sa Shampo til SportN rett etter å ha mottatt «bøtta».

- Det har vært et tøft sluttspill, vi har hatt mye press på oss. Men nå står vi her som mestere, og det er utrolig godt, fortsatte Vålerenga-treneren.

Knutsen tror Vålerenga dro fordeler av at de har spillere som har vært med på viktige sluttspill før, og som vet hva som skal til for å dra i land en NM-seier.

- Storhamar skal ha «credit», de har gitt oss et tøft sluttspill, mente han.

Men i kveld blir det ekte Vålerenga-feiring.

SUKSESSTRENER: Espen Knutsen og Vålerenga kan feire norgesmesterskapet i den milde oslonatta etter 4-2 over Storhamar i dag. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
SUKSESSTRENER: Espen Knutsen og Vålerenga kan feire norgesmesterskapet i den milde oslonatta etter 4-2 over Storhamar i dag. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

- Det er jo bra timing, med Oslo og lørdag. Nå blir det vel å samles på Big Horn på Aker Brygge, og så blir det nok feiring ut i de sene nattetimer, smilte Shampo, som nå har opplevd å bli norgesmester både som spiller og trener.

Storhamar åpnet best

Pål Johnsen tente håpet for Storhamar da han sendte bortelaget i ledelsen etter fem minutter. Backen fyrte av fra skrå vinkel, og lurte pucken på innsiden av Bjurling.

Men like før pause utliknet Vålerenga. Mathias Trygg dro tunnel på en Storhamar-back like innenfor blålinja, fosset mot Norgren og satte pucken mellom to Storhamarskøyter for andre gang i løpet av ti meter. 1-1.

Vålerenga dro med seg godfølelsen inn i garderoben, og kom på banen til andre periode som et aggressivt hjemmelag. Ni minutter ut i perioden, 2-1 Vålerenga. David Nystrøm fikk pasningen fra Anders Fredriksen bak Storhamar-målet, og skjøt overraskende fra skrå vinkel. Norgren var ikke klar for skuddet, og pucken gled inn under målvakten.

Andre periode var Vålerengas, og i overtall økte Christian Chartier til 3-1. Nystrøm hindret målvakt Norgren i å se utgangen av Chartiers slagskudd fra blålinja, og pucken suste opp i hjørnet.

Vålerenga så ut til å ha kontroll, men i tredje periode tente Geir Svendsberget håpet for Storhamar. 32-åringen var av de mest aktive i en klynge foran Bjurling i Vålerenga-buret, og klarte å pirke pucken i mål fra kort hold. Storhamar øynet muligheten, og sendte fram folk for å jage utlikning.

Storhamar tok også ut keeper de siste minuttene i et desperat forsøk på å få den viktige utlikningen, men som det gjerne gjør endte i stedet trekket med at Øystein Olsen kunne sette inn 4-2 i det åpne målet.

Shampo viste seiersrumpa

Sånn endte det, og Vålerenga er Norges beste ishockeylag for andre år på rad.

Årets spiller Lars Erik Lund var storfornøyd.

- Det er en kjempeopplevelse, nå er det bare å la seg lede og bli med i feiringa, sa Lund foran jublende Vålerenga-tilskuere.

- Nå er det ikke bare «bøtta» som skal fylles opp med noe godt, flirte han.

Kan feire millionavtale

Før dagens finale ble det også klart at GET forlenger sponsoravtalen med norsk elitehockey. Avtalen har en totalverdi på over 14 millioner kroner, og er den største i norsk ishockeys historie.

- Utviklingen innen norsk ishockey er svært positiv, og vi er overbevist om at interessen vil fortsette å vokse i årene som kommer. Publikumstallene er høye, samtidig som tv-dekningen blir stadig bedre. Vi er derfor stolte over å kunne videreføre vårt arbeid som støttespiller for elitehockeyen, sier Gets Øyvind Husby i en pressemelding fra ishockeyforbundet.

Et ledd i avtalen er at fra og med kommende sesong vil den spilleren som til enhver tid er «poengkonge» i hvert enkelt lag spille med en spesiallaget gullhjelm.

Shampo viste seiersrumpa