Shampos lillefinger hogd av

COLUMBUS/LOS ANGELES (Dagbladet): Espen Knutsen frykter det verste etter at lillefingeren ble hogd av natt til i går. - Det er mulig jeg må amputere den. Og da vet jeg ikke om jeg kan spille ishockey igjen, sier en nedtrykt Shampo til Dagbladet.

Vålerenga-gutten sitter hjemme i sin nye leilighet og titter på den gipsete fingeren som har en jernball stikkende ut. Han prøver å ikke tenke på konsekvensene av lemlestelsen han pådro seg i treningskampen natt til i går.

- Dette er ikke så bra, sier han.

- Maks uflaks kan man trygt si at det var.

I beste fall er 28-åringen tilbake på isen om en drøy måned. I verste fall er karrieren over.

- Legene trodde de måtte amputere fingeren da jeg kom til sykehuset i går. Heldigvis klarte de å sy den på plass ved hjelp av en jernskrue som nå sitter inne i fingeren. Det ser ikke så smart ut, sier Shampo med et skjevt smil.

Og fortsetter alvorlig:

- Men det er mulig den må amputeres. Skruen skal sitte i fingeren i to til tre uker. Først da vet jeg hva som skjer. Dersom jeg får beholde den, mister jeg kanskje følelsen uansett.

Ulykken inntraff tidlig i første periode i treningskampen mot Detroit. Espen hadde akkurat avgitt en pasning, da en Detroit-spiller slo kølla med all kraft over Shampos venstre hånd.

Silblødde

- Det gjorde veldig vondt. Men først så jeg ikke hva som hadde skjedd fordi jeg hadde på meg hansken, sier Espen. Men da han dro av seg hansken på benken, fikk han et sjokk.

- Det silblødde. Hele tuppen av fingeren hang løst, og holdt på å dette av. Den hang bare sammen med vevet. Da forsto jeg at det bare var å gå i garderoben.

Derfra ble Shampo kjørt i sykebil med hylende sirener til sykehuset noen kvartaler unna. Og havnet umiddelbart på operasjonsbordet. Rett før midnatt lokal tid ble han sendt hjem med fingeren i gips - og med flere smertestillende pilleglass.

Følelse

- Det blir vel bare sykling og kanskje lett skøyting i ukene framover. Forhåpentligvis kan jeg være med igjen om fire-fem uker, sier Espen.

Dermed går han glipp av de første ukene av NHL-sesongen. Garantert. Kanskje forsvinner hele sesongen.

- Jeg orker ikke å tenke på hva som kan skje. Men jeg håper jeg får følelse til å holde rundt en ishockeykølle igjen, sier han. Espen Knutsen har ingen forsikringsordning som gir han godtgjørelse utover lønna fra Columbus Blue Jackets.

- Lønna er garantert. Jeg har ingen forsikring utover det, sier Shampo til Dagbladet.

  • Shampo slo ut to fortenner i treningskampen forrige fredag.
  • Columbus Blue Jackets sesongåpner mot Chicago 7.10.
<B>HJEMMEVÆRENDE:</B> Det silblødde, sier Espen Knutsen.