Shampos trener fikk sparken

Dave King fikk i dag sparken som trener i NHL-laget Columbus Blue Jackets. Espen «Shampo» Knutsen får dermed en ny sjef.

Det er klubbens president og daglige leder Doug MacLean som skal ha ansvaret inntil videre, kanskje resten av denne sesongen. Han ledet treningen allerede tirsdag, melder nyhetsbyrået AP.

- Jeg ble frustrert over at vi var så ujevne. Vi hadde gode perioder, dårlige perioder, og noen store nedturer, sa MacLean på en pressekonferanse.

MacLean tok avgjørelsen om å sparke King sammen med klubbens eier John McConnell. King hadde vært trener helt siden klubben debuterte i NHL i 2000.

- Dette var en overraskelse for oss spillere, men vi må bare stå på. Det er ikke mye annet vi kan gjøre, sa senteren Tyler Wright ifølge AP.

MacLean har lang erfaring som trener i NHL og førte Florida Panthers til Stanley Cup-finale i 1996.

Etter en overraskende god debutsesong i NHL, skuffet «blåjakkene» i fjor, og heller ikke denne sesongen har laget svart til forventningene. Blue Jackets er nest sist i sin halvdel av NHL så langt.

King var canadisk landslagssjef fra 1983 til 1992. Han var trener i Calgary Flames i tre sesonger og deretter hjelpetrener i Montreal Canadiens. Da han fikk jobben i Columbus, hentet han Shampo fra Djurgården og ga ham en ny sjanse i NHL etter et skuffende forsøk i Anaheim noe tidligere.

Shampo etablerte seg som en viktig spiller i Blue Jackets, men han har vært savnet denne sesongen. Han ble lyskeoperert før jul og har ikke spilt en kamp siden begynnelsen av november.

Når nordmannen er tilbake på isen, blir det under en ny trener.

(NTB)