<strong>STORSPILTE:</strong> Kobe Bryant (t.h.) storspilte mot Dallas Mavericks, og var med på å sikre at Los Angeles Lakers vant med sin trippel-tosifret. Foto: AP Photo / Mark J. Terrill / NTB Scanpix
STORSPILTE: Kobe Bryant (t.h.) storspilte mot Dallas Mavericks, og var med på å sikre at Los Angeles Lakers vant med sin trippel-tosifret. Foto: AP Photo / Mark J. Terrill / NTB Scanpix Vis mer

Shaq hyllet mens Kobe strålte for LA Lakers

O'Neals Lakers-nummer 34 fredet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kobe Bryant strålte med trippel-tosifret da Shaquille O'Neal vendte tilbake for å la seg hylles av gamleklubben Los Angeles Lakers tirsdag.

Med 23 poeng, 11 returer og 11 assist greide Bryant trippel-tosifret. Lakers tok en viktig seier med 101-81 over Dallas Mavericks og henger med i kampen om sluttspillplass.

Lakers er likt med Utah Jazz i kampen om siste sluttspillplass i Western Conference, men rivalen er bedre i innbyrdes oppgjør. Sju kamper står igjen.

- Vi har et tøft kampprogram, men det er slik jeg ønsker det. Hvis vi vil oppnå noe i sluttspillet, må vi være i stand til å slå sterke lag, sa Bryant.

Under en seremoni halvveis ble O'Neals trøyenummer (34) heist til taket som symbol på at det er «fredet» og aldri skal brukes av en annen Lakers-spiller.

O'Neal førte Lakers til tre strake NBA-titler fra 2000 til 2002, da han og Bryant var lagets store stjerner. «Shaq» ble kåret til finalens mest verdifulle spiller hver gang, og det var spenning mellom de to superstjernene inntil O'Neal forsvant til Miami Heat i 2004.

<strong>HYLLET:</strong> Både fansen og klubben hyllet Shaquille O'Neal, som fikk trøyenummeret sitt fra tiden i Los Angeles fredet i klubben. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill / NTB Scanpix
HYLLET: Både fansen og klubben hyllet Shaquille O'Neal, som fikk trøyenummeret sitt fra tiden i Los Angeles fredet i klubben. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill / NTB Scanpix Vis mer

O'Neal takket den avdøde klubbeieren Jerry Buss, klubbdirektør Jerry West og trener Phil Jackson for suksessen han opplevde i Los Angeles, mens Bryant gratulerte O'Neal i en videohilsen før Shaqs trøye ble heist opp blant trøyene til legender som Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Wilt Chamberlain og West.

I en annen kamp tirsdag tangerte Carmelo Anthony sin personlige rekord med 50 poeng da New York Knicks tok sin niende strake seier med 102-90 over et skaderammet Miami Heat.

- Jeg hadde følelsen i dag. Kurven var stor som et hav, sa Anthony.

Heat, som måtte tåle sitt første hjemmetap på 18 kamper, stilte for annen kamp på rad uten LeBron James og Dwyane Wade.

John Wall leverte 27 poeng, ni assist og åtte returer da Washington Wizards tok sin åttende strake hjemmeseier med 90-86 over Chicago Bulls.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer