Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sharapova-hysteri

Den russiske tennisyndlingen Maria Sharapova (17) tok seg enkelt videre til 2. runde i Australian Open i går. På sidelinja skapte hun hysteri.

Fjerdeseedede Sharapova slo bulgarske Sesil Karatantsjeva (15) med settsifrene 6- 3, 6- 1. Sharapova vant komfortabelt, men fikk likevel en tøff start mot den bulgarske jenta, som er seedet som nummer 110 i turneringen. Den russiske jenta var tydelig nervøs, og gjorde mange feil innledningsvis. Etter hvert som hun fant rytmen, hadde den bulgarske jenta likevel lite å stille opp med.

-  Jeg spilte en solid 1. runde-kamp. Du kan ikke forvente det beste av deg selv så tidlig, men det føles godt å ha klart det, sier Sharapova.

Tennisbombe

Etter seieren ville selvsagt alle ha en bit av Maria, som sammenliknes med sin landskvinne Anna Kournikova. Likhetene begrenser seg imidlertid stort sett til nasjonalitet og et pent ytre.

Når det gjelder tennisferdigheter, er Sharapova et langt større talent enn Kournikova, noe fjoråret er et bevis på. Sharapova detonerte en tennisbombe da hun vant fjorårets Wimbledonturnering etter å ha slått ut førsteseedede Serena Williams i finalen. I november vant hun en WTA-turnering i Los Angeles - også da ble Serena Williams nummer to. Sharapova ble den første WTA-mester fra Russland og den andre spilleren til å vinne turneringen i sin debut. Det har bare Serena klart før henne.

-  Mer å lære

Tross fjorårets gylne resultater - Sharapova har ifølge seg selv fortsatt mye å lære på tennisbanen.

-  Jeg vant en Grand Slam-turnering i fjor, men jeg vet at jeg ikke kan vinne alt. Jeg har fortsatt mye å jobbe med, sier den russiske jenta ifølge Sky Sports.

 Serena Williams gikk også enkelt videre til 2. runde. Serena slo franske Camille Pin 6- 1, 6- 1.

PUBLIKUMSTEKKE: Ingen tvil om hvem som var mest populær i Melbourne i går. Alle ville ha en bit av russiske Maria Sharapova, som vant sin kamp i 1. runde av Australian Open.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media