Sharapova slo til i finalen

Russiske Maria Sharapova (17) knuste Serena Williams i kvinnenes Wimbledon-finale i ettermiddag.

Den 17 år gamle russiske tennisbaben sjokkerte en hel tennisverden ved å slå storfavoritt Williams. Sharapova viste seg å ha nervene under best kontroll, og hadde ingen særlige problemer med å slå kraftpluggen Williams.

17-åringen slo slo førsteseedede Serena med sifrene 6-1, 6-4.

Maria Sharapova spilte seg til finalen i Wimbledon - som den nest yngste noensinne - etter et fantastisk comeback tidligere i uka.

- Dette er utrolig. Jeg kan ikke tro at jeg er i finalen. Dette er min favoritturnering. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg vil bare gråte, sa Sharapova på torsdag.

To dager seinere vant hun hele turneringen.

Kournikovas arvtager

Russiske Sharapova vokste opp i dårlige kår i Sibir, men lærte å spille tennis i USA. Hennes trener er italienske Nick Bolletieri, som sto bak André Agassi og Boris Becker. Nå bor og trener Maria i Florida.

Men verden vil trolig få se henne like mye utenfor tennisbanen som på. Hun har allerede startet sin modellkarriere, og vil ifølge The Independent pryde forsiden av italienske Vogue i august.

I likhet med Anna Kournikova er også Sharapova russisk, blond og tennisspillende. Begge får mye oppmerksomhet, men i motsetning til Kournikova kan Sharapova også vise til toppresultater på tennisbanen.

Federer møter Roddick

Mennenes spiller sin finale i morgen, og det er nå klart at tittelforsvarer Roger Federer møter Andy Roddick, melder NTB.

I dagens utsatte semifinalen brukte Federer bare 29 minutter på å slå franske Sebastien Grosjean 6-2, 6-3, 7-6 (8-6). Sveitseren ledet 4-3 da kampen ble avbrutt på grunn av regn fredag.

Grosjean brøt først sveitserens serve før Federer slo tilbake og tredjesettet måtte avgjøres i tie break. Federer lå under 0-4 før han skjønte alvoret. Det var fjerde gang at Grosjean har gått tapende ut av en semifinale i en Grand Slam-turnering.

Seieren var Federers 23. strake på gress og han er storfavoritt foran finalen.

TOK STORESLEM: Maria Sharapova (17).
SLÅTT NED I STØVLENE: Serena Williams var favoritt, men klarte ikke å hamle opp med sin russiske motstander.
KLAR FOR FINALE: Federer møter Roddick i mennenes Wimbledon-finalen i morgen.