Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Scotty James kritisk til snowboarddommerne

Shaun Whites argeste rival langer ut mot dommerne: - Jeg har blitt bortdømt

Mener Shaun White får for godt betalt av dommerne.

KRITISK: Australske Scotty James er kritiske til dommerstanden i snowboarding og mener han har blitt bortdømt ved flere anledninger i vinter. I OL er han likevel en av forhåndsfavorittene i snowboard halfpipe. Foto: AP Photo/Darko Bandic/NTB Scanpix
KRITISK: Australske Scotty James er kritiske til dommerstanden i snowboarding og mener han har blitt bortdømt ved flere anledninger i vinter. I OL er han likevel en av forhåndsfavorittene i snowboard halfpipe. Foto: AP Photo/Darko Bandic/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Scotty James, en av de store forhåndsfavorittene i halfpipen i snowboard, langet ut mot dommerne på en pressekonferanse i Pyeongchang dagen før lekene starter.

James, som skal bære det australske flagget under åpningsseremonien, har ved flere anledninger endt på andreplass denne sesongen. Han mener at dommerne overser hvor godt han kjører.

- Det føles som om det har vært anledninger hvor jeg har blitt bortdømt, sier 23-åringen fra Melbourne.

Australieren innrømmer at han diskuterte poenggivningen med dommerne etter at han ble slått av Shaun White nylig. James mener han selv fikk for lite poeng, mens White ble overbetalt for sitt run.

- Det som frustrerer meg mest er at jeg har jobbet for dette hele livet, risikert liv og helse hver eneste dag på snowboard og jobbet så hardt, og så kommer noen dumme personer bak et skrivebord og bestemmer en poengsum som er virkelig frusterende for meg noen ganger, sier James ifølge the Guardian.

Under verdenscupstevnet i Colorado forrige måned fikk Shaun White en perfekt score - 100 poeng - noe White bare har gjort en gang før, som den eneste herrekjøreren.

I samme stevne ble James nummer to med 96.25 poeng, til tross for at han landet en switch backside double cork 1260, et triks ingen andre i verden gjør.

- Overhodet ikke enig

James føler seg snytt.

- Helt ærlig, føles det som om jeg har blitt bortdømt. Etter både Dew Tour og verdenscupen i Snowmass stilte jeg spørsmålstegn ved dømmingen og sa i fra til juryen, sier James.

- Ikke fordi jeg ble nummer to, jeg er ingen dårlig taper, men jeg var bare nysgjerrig på hvorfor [White fikk 100]. Jeg har snakket meg mange folk, andre snowboardere... Jeg tror alle i dette rommet vil være enig i at det er ganske vanskelig å få en perfekt score - så jeg var overhodet ikke enig i det, forklarer James ifølge NBC.

White innrømmet på torsdag at han fortsatt ikke kjørte på sitt aller beste, men ønsket ikke å sammenligne sin egen 1440 med James' triks.

Til tross for kritikken gjorde Scotty James det klart at han hadde mye respekt både for dommerne og White, selv om han er uenig i poenggivningen ved de to stevnene.

- Han har utrettet mange utrolig ting innen snowboarding. Han har vært en pioner innen idretten i lang, lang tid, sa James om White som går for sitt tredje OL-gull i pipen etter nedturen i Sotsji sist.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!