Shearer: - Savnet ikke England

Alan Shearer (30) sier han ikke savnet å være landslagsspiller under sommerens VM. Nå er han sulten på mer suksess med Newcastle.

Shearer ga seg som landslagsspiller etter EM 2000. Da hadde han rukket å spille 63 ganger for England. Denne sommeren kunne han vært i VM, men har i stedet hatt en sommer med mye mindre baller:

- Jeg har kunnet slappe av med familie og venner. Det har vært mye solskinn - og like viktig - massevis av golf. Jeg føler meg utmerket og uthvilt. For å være ærlig savnet jeg ikke England i det hele tatt, sier han til The Sun.

Bare på ett tidspunkt skulle Newcastle-kapteinen ønske at han hadde vært i VM:

- Det var da jeg kom tilbake på trening, og fant ut at Kieron Dyer hadde fått ti dagers ekstra ferie!

Newcastle har en god sesong å følge opp, det samme gjelder Shearer som scoret 28 mål i fjor.

- Selv om jeg var lykkelig over sist sesong, og storkoste meg, er det bare et minne nå. Alle vet at i fotball er du ikke bedre enn din neste sesong, og det er den neste kampen du blir bedømt ut fra.

- Ingen kan love noen ting, men vi ville elske å få oppleve enda mer av det vi fikk sist sesong.

På tross av mange år i «gamet», er Shearer fortsatt spent når den nye sesongen nærmer seg:

- Selv for meg er dette en spennede tid, og jeg ser virkelig fram til å komme i gang.

  • Newcastle serieåpner hjemme mot West Ham mandag 19. august. I dag reiste troppen til Nederland, der de skal være i ti dager og spille tre treningskamper. Ungguttene Jermaine Jenas og Michael Chopra er imidlertid i Norge for å spille U19-EM for England.

    (Dagbladet.no)

MER MORO? Alan Shearer er klar for nye jubelscener som denne. Her scoret han vinnermålet da Manchester United ble slått 4-3 i fjor høst. På tribunene på St. James' Park sto voksne menn og grein av glede.