Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shearer angriper «Svennis»

Skjønner ikke hva svensken tenker om spissene sine.

(Dagbladet.no): Englands tidligere landslagskaptein og storspiss Alan Shearer gikk søndag til kraftig angrep på Sven-Göran Erikssons bruk av landslagets spisser.

I det 56. minutt av åpningskampen mot Paraguay tok svensken Michael Owen av banen. Erstatteren var ikke englandstroppens 17 år gamle overraskelsesmann Theo Walcott, som faktisk er spiss.

I stedet kom Stewart Downing på banen. Deretter ble Joe Cole flyttet fram som spiss sammen med Peter Crouch. Det forbløffer Alan Shearer.

- Theo må ha tenkt: «Et øyeblikk. Jeg er spiss, Joe Cole er en midtbanespiller som spiller i den rollen. Deretter går Cole av, og da er det Steven Gerrard som får spille i den rollen. Jeg er spiss, men treneren plasserer midtbanespillere i min posisjon», sier Shearer til Sunday People

- Hvorfor tar han med Theo hvis han ikke har tenkt å bruke ham? Dette må bety at Sven føler at spissen ikke er klar for oppgaven. Så hvorfor tok han ham ut? spør den levende Newcastle-legenden.

Hardt pressede Sven-Göran Eriksson forklarer for øvrig byttet av Michael Owen med taktiske disposisjoner. Newcastle-spissen har slitt med skader, men lørdagens bytte skal ikke ha sammenheng med det.

- Jeg byttet ut Michael fordi vi ønsket å få inn friske bein, sier Eriksson til ITV.

KRITISK: Alan Shearer stiller spørsmålstegn ved Sven-Göran Erikssons spissbruk. Foto: Owen Humphreys/AP/Scanpix
KRITISK: Alan Shearer stiller spørsmålstegn ved Sven-Göran Erikssons spissbruk. Foto: Owen Humphreys/AP/Scanpix Vis mer
IKKE MED: Theo Walcott må foreløpig nøye seg med dress. I går ble spissen sittende på benken mens midtbanespillere spilte på topp.
IKKE SKADD: Michael Owen ble byttet ut, men er ikke skadet, sier Sven-Göran Eriksson (t.h.).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media