Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Gunnar Solskjær vil bli i United

Shearer ber United beholde Solskjær: - Bare tull, svarer Thorstvedt

Ole Gunnar Solskjær sier at han ikke har lyst til å forlate Manchester United etter sesongen.

LEGENDE: Alan Shearer mener Manchester United bør beholde Ole Gunnar Solskjær. Foto: Anthony WALLACE / AFP
LEGENDE: Alan Shearer mener Manchester United bør beholde Ole Gunnar Solskjær. Foto: Anthony WALLACE / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Gunnar Solskjær har fått en best tenkelig start som Manchester United-manager. Faktisk er det bare legendariske sir Matt Busby, som står på sokkel utenfor Old Trafford, som har startet like godt.

Cardiff, Huddersfield, Bournemouth og Newcastle har i tur og orden blitt feid av banen av Solskjærs menn, og pessimisme har blitt snudd til optimisme hos «De røde djevlene».

Den suksessfulle nordmannen har imidlertid bare manageransvaret på midlertidig basis, og nå mener flere at gigantklubben bør forlenge avtalen.

- Jeg hadde aldri spådd at det ville bli det store samtaletemaet i TV 2s Premier League-studio utover sesongen, sier tidligere Premier League-spiller og fotballekspert i TV 2, Erik Thorstvedt til Dagbladet.

FØR SESONGSTART 2018: 29. februar 2018 møtte Dagbladet Ole Gunnar Solskjær for å snakke om hvordan han ønsket at Molde skulle spille i 2018. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

- Hva hvis?

Solskjær er bare på lån fra Molde, og skal i utgangspunktet bare være i klubben til midten av mai. Da skal United ut på jakt etter en ny manager, mens nordmøringen returnerer til Eliteserien for å lede Molde videre gjennom sesongen.

Med full pott etter fire kamper har United begynt å krype nærmere en plass blant topp fire - noe som betyr Champions League-spill også neste sesong - og blant annet Alan Shearer mener klubben bør beholde nordmannen på permanent basis.

- Solskjær kunne ikke ha gjort noe mer enn han har gjort. Jeg tror klubben så på de kommende kampene og tenkte «la oss gi ham en best mulig start», sier Shearer med referanse til de fire første kampene.

- Det vil komme vanskeligere kamper, og jeg er bekymret for hvordan de ser ut defensivt. Men hva hvis Solskjær vinner alle kampene han leder? Hva hvis han vinner et trofé for klubben? Jeg synes de bør beholde ham, forteller den tidligere storscoreren til BBC.

Før United hentet Solskjær i 1996, var det Shearer som toppet ønskelista til klubben. Men «The Baby-faced Assassin», som nordmannen populært ble kalt, skjøt seg raskt inn i supporternes hjerter.

Shearer ble fort glemt og i supportersangen om Solskjær har fansen siden sunget at Shearer er «f***ing dearer» - de trenger ikke ham, for de har Solskjær. Det gjorde de også i gårsdagens kamp mot Newcastle - klubben Shearer valgt å melde overgang til i stedet for United.

- Går skikkelig dårlig

Thorstvedt mener Shearers uttalelser om Solskjær kommer prematurt, og at diskusjonen om nordmannen som en permanent løsning kan vente til seinere.

- Det er bare tull å diskutere om han skal forlenge avtalen nå. Manchester United kommer til å ta seg god tid og ikke ta en avgjørelse nå, mener den tidligere toppkeeperen.

Det er velkjent at nye managere ofte kan ha en positiv innvirkning på et lag, men Thorstvedt advarer mot at det ikke nødvendigvis trenger å forbli slik.

Erik Thorstvedt jobber som ekspert for TV 2. Foto: NTB scanpix
Erik Thorstvedt jobber som ekspert for TV 2. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg har sett mange ganger at midlertidige managere kommer inn og gjør det bra, og det dukker opp et folkekrav om at han skal bli. Så kommer neste sesong og det går skikkelig dårlig. Det gjelder å ha is i magen, sier han.

Vil bli i United

Om den fantastiske starten som Manchester United-manager fortsetter, vil det bli vanskelig for klubben å ikke vurdere Solskjær som en mer langsiktig løsning også. Thorstvedt er full av lovord om innvirkningen kristiansunderen har hatt på laget, men poengterer at det vil komme tøffere motstand.

Han mener at hans tidligere landslagskamerat fremdeles har til gode å vise at han kan matche de aller beste.

- Pochettino, Guardiola, Klopp, Sarri og Emery – det er fotballgenier. Men Ole Gunnar er i ferd med å bygge opp en selvtillit i laget, og de har spilt veldig fritt og underholdende. Men Mourinho sitter nok bare å fnyser av det.

Spørsmålene fra journalistene om Solskjærs framtid har uansett begynt å dukke opp. Etter Newcastle-kampen fikk nordmannen spørsmål om han kommer til å forlate klubben i mai, og svaret var klart:

- Jeg har ikke lyst til det.

- Det er en så flott gruppe med spillere og atmosfæren er fantastisk.

Støttes av tidligere lagkamerat

Om ti dager vil Solskjær bli satt på sin største prøve hittil som United-manager. Da møter de rødkledde gamleklubben til Thorstvedt, Tottenham, på Wembley.

LAGKOMPISER: John O'Shea og Solskjær. Foto: Tony Marshall / Pa Photos / NTB Scanpix
LAGKOMPISER: John O'Shea og Solskjær. Foto: Tony Marshall / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

Før det skal derimot Manchester United måle krefter med Reading i FA Cupen. Der spiller Solskjærs tidligere lagkamerat John O'Shea.

Iren, som tjente sitt levebrød på Old Trafford fra 1999 til 2011, ser ingen grunn til at Solskjær ikke kan ansettes permanent.

- Hvis han fortsetter på denne måten i ligaen, så vil han være en favoritt til jobben. Han er hentet for å styre laget fram til sommeren, men det kan endres veldig raskt, sier O'Shea til Manchester Evening News.

- Slik jeg kjenner ham, vil han tilføre profesjonalitet og killerinstinkt, samt den gleden som han og fansen forventer. De har hatt en rekke med gode kamper, men alt han gjør, deriblant innbytter, taler hans vei. Jeg håper de forblir ubeseiret i ligaen, men går ut av cupen, sier Reading-spilleren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!