Shearer blir spillende trener

Framtida spikres.

(Dagbladet.no): Alan Shearer (34) bekreftet i går at han tar ett år til i Newcastle før han legger opp. Tidligere har han sagt at årets sesong vil bli hans siste.

- Mange har sagt til meg at jeg spiller for bra til å legge opp. Jeg innrømmer at det var en forhastet beslutning å legge opp denne sesongen, sier Shearer til BBC.

Shearer er en av tidenes mest populære spillere i England, og det var stor skuffelse blant supporterne da han takket nei til landslagsspill etter EM i 2000. Landslagskarrieren endte med 30 scoringer på 63 kamper.

Shearer startet karrieren i Southampton i 1988 der han scoret hattrick i sin første kamp fra start. Han gikk så videre til Blackburn og vant sin eneste Premier League-tittel i 1995. Lagkamerat den gang var blant annet vår egen Henning Berg.

Newcastle kjøpte så spissen for rekordsummen 15 millioner pund - rett foran nesa på Alex Ferguson og Manchester United.

- Shearer vil få en ny rolle neste sesong, nemlig spillende trener. Han vil gå inn i trenerteamet rundt manager Graeme Souness, sier styreformann i Newcastle Freddy Sheperd.

Dermed kan vi se en managerkarriere i emning. Første skritt på veien blir altså treneroppgaver neste seong.

Shearer kan dermed fortsette jakten på scoringsrekorden i Newcastle. Han står nå med 191 mål for klubben - kun 10 mål bak klubbrekorden til Jackie Milburne.

NOTORISK: Shearer scorer her mot Olympiakos i åttedelsfinalen i UEFA-cupen. Shearer står med 18 mål så langt denne sesongen, og Newcastle er i kvartinfalen i UEFA-cupen og semifinalen i FA-cupen. Foto: Reuters
NOTORISK: Shearer scorer her mot Olympiakos i åttedelsfinalen i UEFA-cupen. Shearer står med 18 mål så langt denne sesongen, og Newcastle er i kvartinfalen i UEFA-cupen og semifinalen i FA-cupen. Foto: Reuters Vis mer