Alan Shearer bekymret for å utvikle demens

Shearer frykter han blir dement

I ny dokumentar tar Alan Shearer opp sammenhengen mellom headinger og demens.

FRYKTER DEMENS: Alan Shearer var kjent for sin fryktløse og oppofrende stil på fotballbanen. Nå er han redd at alle headingene han gjorde som fotballspiller kan gjøre at han utvikler demens. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FRYKTER DEMENS: Alan Shearer var kjent for sin fryktløse og oppofrende stil på fotballbanen. Nå er han redd at alle headingene han gjorde som fotballspiller kan gjøre at han utvikler demens. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere engelske landslagskapteinen Alan Shearer er redd for at han kan få demens etter å headet ballen opptil 150 ganger om dagen som fotballspiller.

47-åringen mener fotballen har gjort for lite for å undersøke sammenhengen mellom demens og hodespill i idretten.

På søndag kommer BBC med dokumentaren Dementia, Football and Me hvor Shearer gjennomgår flere tester og skanninger for å undersøke hvordan hans headinger har påvirket hjernen. Resultatene blir offentliggjort i dokumentaren.

Shearer, som er Premier Leagues mestscorende med 260 mål, er bekymret for at sjefene i FA har ignorert problemet i lang tid.

– For hvert mål jeg scoret med hodet i en kamp, må jeg ha headet 1000 ganger på trening. Det må sette meg under en viss risiko om det er en link, sier Shearer til the Mirror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer