Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shearer i 200

For en uke det har blitt for Alan Shearer. Fredag fikk han en sønn, onsdag scoret han sitt 200. ligamål og sendte samtidig Newcastle til topps i Premier League for første gang på fire år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alan Shearer har opplevd mer enn de fleste på fotballbanen, men den siste uka må være en av hans mest minneverdige. Sist fredag ble han far for første gang, da sønnen Will ble født, og onsdag scoret han sitt to-hundrede ligamål i karrieren. Manager Bobby Robson forklarte etter kampen hvor stort det er.

- Å score 200 mål er en fantastisk bragd. Det er 20 mål i året i ti sesonger på aller høyeste nivå, og man må huske at han mistet to fulle sesonger på grunn av skade. Hadde han scoret dette målet på St James' Park hadde han fått stående applaus i flere minutter, mener Robson.

Bare for å ha nevnt det, de to hundre scoringene kom på 375 kamper.

Beste på 4 år

Samtidig som Shearer satte inn Newcastles 1-0-mål mot Coventry, sikret han Newcastle sin første ledelse i Premier League siden november 1996.

Men Robson lar seg ikke rive med i like stor grad over den strålende starten på sesongen.

- Jeg vet at vi ligger på toppen av tabellen, men det har ingen ting å si nå det er altfor tidlig. Men jeg spurte spillerne etter kampen, om hvis dette var sesongens siste kamp og vi måtte vinne mot Coventry for å bli seriemester, om de hadde klaret det da. Alle ropte «Ja», forteller Robson.

Sist sesong hadde Newcastle et poeng på sju kamper, nå har de ni poeng på fire kamper før møtet med Chelsea på St James' Park.

Gambler

I de fire siste møtene mellom lagene i serien og FA-cupen har Newcastle tapt, men nå skal de forsvare ledelsen mot Viallis gutter. Newcastle har ikke tapt siden serieåpninga mot Manchester United, mens Chelsea har skuffet med bare fem poeng på fire kamper så lang.

PS! Allerede har en fanatisk fan satset 6500 kroner på at sønnen vil ta etter faren og spille på landslaget. Hvis tipset går inn, vil han sitte igjen med 1,6 millioner kroner.