Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shearer, selvfølgelig

Newcastle regnes ikke som tittelfavoritter av en eneste ekspert fordi laget slipper inn håpløse baklengsmål. Og i går så vi hvorfor. Igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LEEDS (Dagbladet): Det hjelper nemlig ikke at målmaskin Alan Shearer fortsetter å levere på bestilling. I sin 17. sesong - og karrierens 600. klubbkamp - scoret han selvfølgelig to igjen - når forsvaret skyter seg sjøl i hjertet.

Hjernedød pasning

Og det var ikke noe hvilket som helst forsøk på å drepe alle muligheter til bortepoeng Olivier Barnard gjorde heller - tilbakespillet hans som ga Leeds 2- 1 (57 min.) - var en totalt hjernedød pasning.

For det første var den altfor løs.

For det andre ble den spilt i blinde.

Et gledens pusterom

Der og da, etter at Mark Viduka hadde hentet inn Alan Shearers 1- 0 på straffe med strak vrist fra 16 meter midtveis i første omgang, var fotballbyen Leeds i en desperat lykkelig tilstand.

Etter bare én eneste seier på sju treningskamper - og den kom mot amatørene fra Harrogate Town, akkurat som om det regnes, var Alan Smiths 2- 1 det som skulle til.

For ved avspark klokka 14.00 lokal engelsk fotballtid var forrige sesongstarts sjøltillit byttet ut med frykt, og fjorårets optimisme erstattet med det sjøl lykkepillen ikke kan kurere rundt en gressplen på ca. 5800 kvadratmeter - pessimisme.

Og så var de plutselig i front. Mot Newcastle.

Spill Manager 2004

Din oppgave som manager er å forvalte én milliard kroner på 15 spillere og en trenerassistent. Målet er å sanke flest poeng i hver eneste runde.

Leeds får trøbbel

Men stormløpet måtte komme. Og selvfølgelig - Alan Shearer. Og da han utliknet to minutter før slutt etter at Lucas Radebe noen minutter i forveien hadde klarert en Shearer-heading på målstreken - summerte han opp det vi egentlig visste på forhånd.

Newcastle gir seg aldri, men er ingen titteltruer for lag som Manchester United, Arsenal, Chelsea og Liverpool.

Og:

Leeds vil få mer enn nok å gjøre med å holde seg i Premier League.