Shearer senket Tyskland

Alan Shearer scoret kampens eneste mål i «hatkampen» mot Tyskland på Stade Communal i Charleroi. Englands første mesterskapsseier mot erkerivalen på 34 år. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

England tok et langt steg mot kvartfinalen da Tyskland ble nedkjempet i EMs mest prestisjetunge oppgjør så langt.

Foran et særdeles entusiastisk publikum ble Newcastles Alan Shearer den store helten med sin scoring etter 52 minutters spill. Spissens første mål på syv måneder for landslaget.

Hva skal man si om Shearer. Fansen elsker han, media kritiserer han, men hvem vet hvor dette ender hvis han fortsetter som i dag, sa landslagssjef Kevin Keegan om matchvinneren.

Silkefot

Som mot Portugal i åpningskampen var David Beckham sentral i forspillet. Beckhams presise overlegg fant hode på lille Michael Owen og Liverpool-spissen stusset videre til Alan Shearer på lengste stolpe. Landslagskapteinen gjorde ingen feil og headet ballen i lengste hjørnet bak en sjanseløs Oliver Kahn.

Før den tid hadde Michael Owen nær gitt England ledelsen i en ellers sjansefattig, men intens, førsteomgang. Owens heading ble så vidt fistet videre i stanga av en god Oliver Kahn. For tyskerne var Dietmar Hamann og Jens Jeremies nærmest scoring

Den siste halvtimen ble et eneste langt stormløp mot Englands mål. Først skjøt Mehmet Scholl like utenfor fra god posisjon, før Ulf Kirsten og Carsten Jancker misbrukte en utrolig dobbelsjanse.

-Supporterne ga oss enorm støtte i dag, spillerne løp skjorta av seg og jeg synes vi viste enorm viljestryke som klarte brasene til slutt. Lagmoralen er enorm og det var den som reddet oss i dag, sa en stolt Keegan etter kampen.

Forsvarssjef

England var nesten ikke over midtbanen i sluttminuttene, men Sol Campbell ryddet opp i stor stil aller bakerst. På overtid kunne unge Steven Gerrard ha økt Englands ledelse, men Liverpool-spilleren ble litt for ivrig i avslutningsøyeblikket.

England som tradisjonelt har slitt mot Tyskland i store mesterskap tok dermed sin første mesterskaps-seier mot erkefienden siden VM-finalen på hjemmebane i 1966.

-Folk hjemme har ventet så lenge, det har jeg også. Jeg var bare en liten gutt da vi vant finalen på Wembley, sa en lettet Kevin Keegan.

I og med denne seieren trenger England bare et poeng mot Romania tirsdag for å være klare for kvartfinale. Blir det tap går imidlertid Romania videre dersom Tyskland ikke slår Portugal. Vinner tyskerne, samtidig som England taper, blir det målforskjellen som avgjør om Romania eller Tyskland går videre.

GLADE GUTTER: </B> Beckham og Owen la opp til Shearers mål.