Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shearer skjøt Newcastle til Wembley

Newcastle øyner sjansen til en festdag på Wembley 22. mai. Klubben er klar for FA-cupfinalen igjen, men 2-0-seieren over Tottenham søndag har sin bismak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alan Shearer scoret det avgjørende målet for Newcastle fire minutter ut i 2. ekstraomgang på Old Trafford. Det kom på et straffespark etter at Sol Campbell handset i eget målfelt.

Straffen var grei nok, men etter en snau time i ordinær tid ble Tottenham snytt for et soleklart straffespark etter en liknende situasjon. Nikos Dabizas handset klart på Andy Sintons frispark.

Verken linjemann eller dommer reagerte. Nesten 10 000 Tottenham-tilhengere var sikre på å få en 11-meter, men raste da spillet ble vinket videre.

Dommeren kom dermed i fokus i begge semifinalene. I oppgjøret mellom Arsenal og Manchester United (0-0) ble Roy Keanes mål i 1. omgang helt uforstålig annullert for offside.

Fortjent

Newcastle, tapende finalist mot Arsenal for snart et år siden, vant likevel fortjent, og Shearer satte punktum med 2-0 da han skjøt i mål fra 25 meter via tverrliggeren to minutter før slutt.

Tottenham hadde et par muligheter. Steffen Iversen, som erstattet David Ginola etter 76 minutter, avsluttet to ganger. Ved en anledning kastet Shay Given seg lynraskt ned og blokkerte nordmannens skudd.

Espen Baardsen så kampen fra innbytterbenken mens Roger Nilsen ikke engang var i Tottenhams tropp.

(NTB)