Shearer skulle hatt straffe

Newcastle kunne ha fått med seg alle poengene mot Manchester United om dommeren blåste straffe da Alan Shearer ble sparket.

OLD TRAFFORD, MANCHESTER (Dagbladet): Foranledningen for den omdiskuterte situasjonen var et dårlig tilbakespill fra Uniteds høyreback Gary Neville. Newcastle-spiss Alan Shearer jager ballen, og det blir en duell mellom ham og United-keeper Tim Howard. Tv-bildene viser at Alan Shearer er først på ballen, og at han blir sparket av keeper Howard.

Etter kampen innrømte dommer Paul Durkin at han kunne blåst straffe.

- Jeg sto langt unna situasjonen, og for å dømme straffe må man være helt sikker. Det var jeg ikke, og derfor blåste jeg ikke. Nå, i etterkant, ser jeg at jeg kunne dømt straffe. Keeper Howard er borti Shearer, innrømmer dommer Durkin etter kampen.

Omdiskutert

Også de to managerne mener at dommeren gjorde en feil.

- Jeg registrerer at dommeren nå sier at han kunne blåst straffe. Det er ikke noe vi kan gjøre med det nå, men i det minste er han ærlig, sier Newcastle-manager Bobby Robson.

Manchester United-sjef Alex Ferguson mener at også hans lag ble snytt for et mål da Mikael Silvestre fikk annullert et mål på grunn av knuffing i feltet.

- Jeg synes det var mål, men dersom man tar straffesituasjonen i betraktning, ble det kanskje 1- 1, sier Alex Ferguson til Sky Tv.

Det var ikke dommeren enig i, selv etter å ha sett videobildene.

- Nei, jeg er mer fornøyd med den avgjørelsen, sier Durkin.

Alex Ferguson var ikke helt fornøyd med det hans mannskap presterte i første omgang.

- Etter pause var vi mer oss selv. Vi skrur opp tempo og skaper flere gode sjanser, mener Ferguson.

Lobbet over

Selv om det ble målløst, var kampen ganske underholdende - spesielt i andre omgang. Nærmest scoring var Newcastles Jermaine Jenas, som headet i tverrliggeren 12 minutter ut i omgangen. De siste 20 minuttene satte United inn et stormløp mot Newcastles mål, men det kom aldri til de helt store sjansene. Nærmest mål for United var kanskje Kleberson da han kom nesten alene igjennom, men lobbet over mål fra hjørnet av sekstenmeteren.

- Ingen trodde at vi skulle komme hit og holde nullen. Jeg er svært fornøyd med måten vi forsvarte oss på. Vi nektet United plass innenfor vår 16-meter, slik at de var nødt til å skyte fra distanse, sa Bobby Robson til pressen etter kampen.

Poenget United fikk i går er det eneste som holder Arsenal bak dem på toppen av Premier Leauge. Neste runde spiller United borte mot Wolverhampton, mens tittelutfordrerne Arsenal møter Aston Villa borte.

Mobbet Ferdinand

Alan Shearer og Jonathan Woodgate utmerket seg på et hardtkjempende Newcastle. Hos United gjorde Rio Ferdinand en solid jobb, og høstet stor applaus fra sitt hjemmepublikum. Newcastle-fansen var imidlertid harde i sin dom mot midtstopperen, som nå kan bli utestengt fra fotballen i flere måneder for ikke å ha møtt opp til en dopingtest.

- Det er bare å pisse på flaske, sang fansen med klar adresse til Ferdinand.