Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shearer tangerte rekorden

Alan Shearer tangerte eliteserierekorden da han scoret etter 10 sekunder i Newcastles 2-0-seier over Manchester City i dag.

Ledley King brukte like lang tid på å score for Tottenham mot Bradford i desember 2000. Nå må han dele rekorden med Shearer.

Det er ikke raskeste mål i engelsk toppserie, bare siden eliteserien ble etablert i 1992. Rekorden for toppserien er sju sekunder. Så langt tid brukte Bobby Langton på å score for Preston mot Manchester City i august 1948.

Tre spillere har scoret etter seks sekunder i de lavere divisjoner.

Shearers scoring lørdag er ikke klubbrekord for Newcastle. Den holdes av en annen legendarisk spiss, Malcolm McDonald, som scoret etter fem sekunder i en treningskamp mot St. Johnstone i 1972.

Shearers scoring lørdag kom etter svakt forsvarsspill av motstanderen. Tidligere Newcastle-spillere Steve Howey fikk ballen fra avspark og spilte den tilbake til keeper Carlo Nash. Hans dårlige førsteberøring ga Shearer anledning til å presse ham og blokkere klareringssparket før han sendte ballen i åpent mål.

Det var Shearers 14. seriemål denne sesongen. Craig Bellamy fastsatte resultatet i kampen i 2. omgang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling