Shearers arvtager med hattrick i hjemmepremieren

Newcastle maltrakterte Aston Villa på St. James Park.

TYNESIDES FRELSER?: Fotballgale Newcastle har ventet på  Alan Shearers etterfølger siden spisslegenden la opp i 2006. Nå kan Andy Carroll være moden for å ta opp arven. I sesongens første hjemmekamp, ble det hattrick i en imponerende 6-0 seier over Aston Villa.Foto: SCANPIX/AP Photo/Scott Heppell
TYNESIDES FRELSER?: Fotballgale Newcastle har ventet på Alan Shearers etterfølger siden spisslegenden la opp i 2006. Nå kan Andy Carroll være moden for å ta opp arven. I sesongens første hjemmekamp, ble det hattrick i en imponerende 6-0 seier over Aston Villa.Foto: SCANPIX/AP Photo/Scott HeppellVis mer

||| (Dagbladet): Newcastle - Aston Villa 6-0.

Alan Shearer, Andy Cole, Malcolm Macdonald og Jackie Milburn er alle eksempler på store målscorere som har akslet Newcastles trøye nummer ni opp gjennom historien.

Foran årets sesong besluttet manager Chris Hughton at Andy Carroll var oppgaven moden til å ta opp arven da han tildelte 21-åringen draktnummeret som har en helt spesiell posisjon på Tyneside.

- Åpenbart sier folk at det fører med seg et ekstra ansvar, men jeg nyter å spille fotball, uansett hvilket nummer jeg har på ryggen, sier Carroll til ESPN, ifølge Sporting Life.

Allerede i seriepremieren fikk man se eksempler på hvorfor Newcastle-sjefen har så stor tiltro til unggutten da han viste muskler i duellene med Nemanja Vidic og Jonny Evans. Problemet var imidlertid at han ofte ble altfor isolert.

Pinlig Carew-miss
Han var så definitivt ikke ensom da Newcastle gjorde Premier League-comeback hjemme på St. James Park mot laget som i sin tid sendte dem ned til The Championship, Aston Villa. Carroll noterte seg for tre av Newcastles seks scoringer, og var en konstant trussel mot et rufsete Villa-forsvar.

- Det er en fantastisk følelse å score hattrick. Vi jobbet steinhardt, og fortjente seieren, sier Carroll.

Hva slags kamp man ville fått om John Carew hadde evnet å presse et tidlig straffespark under tverrliggeren, får man aldri svar på. Men dette skulle så definitivt bli hjemmelaget og Andy Carrolls ettermiddag.

Joey Barton slo an tonen allerede etter 12 minutter da han uten særlig press på seg fikk tid og plass til å sikte seg inn fra 18 meter, fikk fulltreff og overlistet en ikke altfor patent Brad Friedel.

Derfra og inn ble det enveiskjøring.

Begeistret Shearer
Etter en halvtime begynte også fjorårets Newcastle-toppscorere med 17 seriemål hver, Kevin Nolan og Carroll å røre på seg. Nolan fikk uttelling først, før Carroll styrte en svakt klarert dødball i nota bak Friedel.

Etter å ha tapt 0-3 i serieåpningen, hadde Newcastle balansert målforskjellen til pause, men var på ingen måte fornøyde mot et tafatt Villa-lag med nøkkelspillere synlig ute av form.

Carroll økte til 4-0 halvveis ut i annen omgang før Nolan saksesparket inn 5-0 tre minutter før slutt. Andy Carroll fastsatte sluttresultatet og kompletterte sitt hattrick på overtid, til Alan Shearers store begeistring i VIP-boksen.

Til uka tar Fabio Capello ut landslagstroppen til kvalikkampene mot Bulgaria og Sveits, og mange vil nok ta til orde for å gi U21-landslagsspissen sin debut på seniornivå i dagene som kommer.

PS! Dette var forøvrig den tredje 6-0 seieren i denne serierunden etter at både Arsenal og Chelsea sto for den samme bedriften i går.