Shearers drøm brast

Kommer aldri til å vinne et trofé med Newcastle.

(Dagbladet.no): Chelsea - Newcastle 1-0.

Alan Shearers siste mulighet til å vinne et trofé med Newcastle ble ødelagt i kveld. Shearer (35) legger opp etter denne sesongen, og hadde et brennende ønske om å avslutte med en seier i FA-cupen.

Det får han aldri gleden av, ettersom Chelsea vant komfortabelt 1-0 på Stamford Bride.

- Folk har stadig minnet meg på at FA-cupen er min siste sjanse til å vinne noe med Newcastle men jeg føler meg ikke noe ekstra før denne kampen enn jeg pleier å gjøre, sa Shearer til Daily Mirror foran kvartfinalen.

- Har ikke fortjent noe

Spisslegenden vant riktignok Premier League med Blackburn i 1995, men på 398 kamper for Newcastle har ikke Shearer oppnådd særlig mer enn å pynte på sin fantastiske scoringsstatistikk.

Uten at han klager av den grunn.

- Det er ikke alltid man får det man fortjener, men jeg sier ikke at jeg har fortjent noe heller, sier 35-åringen.

NEWCASTLE-LEGENDE: Alan Shearer er en av Newcastles beste spillere gjennom tidene, men etter 0-1 mot Chelsea i kvartfinalen kan han aldri vinne noe i den svart/hvite-trøya. Foto: AP
NEWCASTLE-LEGENDE: Alan Shearer er en av Newcastles beste spillere gjennom tidene, men etter 0-1 mot Chelsea i kvartfinalen kan han aldri vinne noe i den svart/hvite-trøya. Foto: AP Vis mer

Mens det tok Liverpool 54 sekunder å ta ledelsen i sin kvartfinale i FA-cupen i går, brukte Chelsea snaue fire minutter å knuse Shearers drøm om en FA-cupfinale.

Damien Duff slo en utoverskrudd corner av den lave sorten. Om det var innøvd eller ikke er vanskelig å si, men John Terry møtte ballen ved første stolpe. Med venstrefoten styrte han ballen i mål via foten til Newcastles mann på streken.

Chelsea fortsatte å storme over Newcastle, som ikke våknet skikkelig før etter de 10 første minuttene. Da var de til gjengjeld ganske nær scoring:

Newcastle yppet seg

Kieron Dyer spilte fri Lee Bowyer på 20 meter. Han sendte i vei en markkryper med venstrebeiner, som Cudicini ga en skummel retur på. Den gamle storscorer Alan Shearer hadde selvsagt luktet returen allerede før Bowyer skjøt.

Farten har imidlertid ikke blitt bedre med årene, og selv om Shearer som vanlig kastet seg inn med dødsforakt, hadde John Terry allerede vært der og renset unna ballen.

Fem minutter senere var Nolberto Solano frampå med et farlig frispark fra drøye 20 meter, selv om Cudicini så ut til å ha brukar kontroll.

Carvalho fikk omgangens desidert største mulighet to minutter før pause. Lampard slo et hardt frispark foran mål, og Carvalho befant seg plutselig mutters alene på tre meter. På ekte midtstopper-vis presterte han å kløne ballen utenfor.

Shearers drøm brast

Dermed sto det fortjent 1-0 til pause, etter relativt tamme og kjedelige 45 minutter.

Full kontroll

Chelsea åpnet 2. omgang slik de åpnet 1. omgangen. Cole, del Horno, Drogba og Gudjohnsen hadde alle brukbare sjanser til å øke ledelsen - mens Newcastle virket like giftige som en hageslange.

Etter hvert begynte frustrasjonen å bre seg i Newcastle-laget, noe Joe Cole fikk merke da han ble taklet og landet med ryggen oppå ballen. Som ville dyr sparket Elliot og Ameobi både Cole og ballen, og i tumultene fikk både Ameobi og Craig Moore et fortjent gult kort.

Tempoet i kampen sank utover omgangen - men følelsen av at Chelsea hadde et ekstra gir å sette inn om det skulle bli nødvendig lå der hele tiden.

Innbytter Shaun Wright-Phillips burde punktert matchen på en Chelsea-kontring fem minutter før full tid. Helt upresset fra 15-16 meter blåste han ballen over og utenfor.

Symtomatisk nok fikk Elliot sitt andre gule kort og ble utvist ett minutt før full tid. En hårreisende avgjørelse av dommer Steve Bennett, ettersom Elliot sto helt stille idet Wright-Phillips skulle løpe forbi og såvidt sneiet Newcastle-forsvareren.

<B>IKKE BITTER:</B> - Jeg sier ikke at jeg har fortjent noe, sier Alan Shearer.
<B>MATCHVINNER:</B> John Terry scoret kampens eneste mål og sendte Chelsea på god vei mot The Double.