<strong>UTESTENGT:</strong>  Paddy Kenny får ikke spille fotball på ni måneder etter å ha testet positivt på efedrin. Keeperen hevder han ikke har ført i seg ulovlige stoffer med vilje. Foto: Glyn Kirk / AFP.
UTESTENGT: Paddy Kenny får ikke spille fotball på ni måneder etter å ha testet positivt på efedrin. Keeperen hevder han ikke har ført i seg ulovlige stoffer med vilje. Foto: Glyn Kirk / AFP. Vis mer

Sheffield United-keeper utestengt i ni måneder

Testet positivt på efedrin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Paddy Kenny ble suspendert av klubben etter å ha testet positivt for efedrin etter playoff-semifinalen mot Preston i mai.

Nå er 31-åringen utestengt fra fotballen i ni måneder av det engelske fotballforbundet, melder nyhetsbyrået PA.

Irland- og Sheffield United-keeperen har hele tiden hevdet at han ikke har inntatt stoffet for å forbedre den sportslige evnen.

Det hjalp ikke når det engelske fotballforbundets domsutvalg skulle felle en dom over keeperen.

- En profesjonell idrettsutøver, inkludert en fotballspiller, har strenge ansvar for å sikre at ureglementerte stoffer kommer inn i ens kropp, sier talsmann for domsutvalget, Christopher Quinlan, ifølge PA.

- I dette tilfellet brukte Mr. Kenny medisin kjøpt over disk. Hans inntak var over den foreskrevne dosen, uten at han leste inneholdsbeskrivelsen på pakken, og uten å konsultere klubblegen eller medisinsk personell, sier han.

I tillegg til suspensjonen vil 31-åringen i tillegg bli utsatt for såkalt målrettet testing de neste to årene.

• PS: Efedrin er vanlig i hostesaft på resept, men finnes også i enkelte kosttilskudd kjøpt på nettet. Allerede i 1994 ble Diego Maradona utstengt etter å ha testet positivt på stoffet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer