Sheffield United-spiller snart spilleklar etter voldtektsdom

Eierne er usikre.

DØMT FOR VOLDTEKT: Ched Evans (t.h.) er dømt til fem års fengsel for voldtekt. Nå håper han snart å være tilbake på fotballbanen. Foto: AP Photo/Jon Super
DØMT FOR VOLDTEKT: Ched Evans (t.h.) er dømt til fem års fengsel for voldtekt. Nå håper han snart å være tilbake på fotballbanen. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storbritannias visestatsminister, Nick Clegg, ber Sheffield Uniteds eiere om å tenke seg godt om før de slipper den voldtektsdømte spilleren Ched Evans ut på banen igjen.

Evans er ventet å slippe fri igjen denne uken, for å ha sonet halvparten av dommen på fem års fengsel etter en voldtekt av en tenåringsjente på et hotellrom i 2012. Sheffield United spiller på nivå tre i det engelske seriesystemet.

Ivrig 25 år gamle Evans skal være ivrig etter å gjenoppta sin fotballkarriere, men Clegg ber klubbeierne tenke seg godt om.

Clegg er æresmedlem i Sheffield United, og han mener at klubben nøye må vurdere om Evans er en god nok rollemodell. 150.000 mennesker har skrevet under på et papir der de ber om at Evans ikke blir tatt til nåde igjen.

Sheffield United-manager Nigel Clough sier at eierne sitter med svaret i dette spørsmålet.

Tenk igjennom - Jeg mener at eierne må tenke seg god og lenge om. I disse dager er ikke spillerne bare spillere, de er også viktige rollemodeller for barn og unge, sier visestatsminister Clegg.

- Det er opp til klubben å ta avgjørelsen, men de må også ta hensyn til storsamfunnet. Voldtekt er en alvorlig forbrytelse, og klubben kan ikke se bort fra det, selv om spilleren har ferdigsonet sin dom, sier Clegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer