- Shelton koster VIF 10 millioner

Det melder Sheffield Uniteds hjemmesider. Vålerenga sier det er snakk om en mye mindre sum.

(Dagbladet.no): Den jamaikanske spissen Luton Shelton er klar for Vålerenga. Han skrev i dag under på en kontrakt som binder ham for tre og et halvt år.

Ifølge Sheffield Uniteds hjemmesider koster 22-åringen osloklubben 10 millioner kroner, en sum som kan øke hvis spilleren blir en suksess på Ullevaal.
 

- Vi kommenterer aldri summer. Men det jeg kan si, er at vi langt fra har betalt så mye som 10 millioner. Langt fra, gjentar VIFs sportsdirektør Jan-Erik Aalbu for Dagbladet.no.

Kan trene på lørdag

Han håper den hurtige spilleren kan være på plass på trening allerede på lørdag. 

- Vi er veldig godt fornøyd med kjøpet. Dette er en spiller mange trodde var umulig å hente tilbake til Norden, sier Aalbu om den tidligere Helsingborg-spilleren.

Shelton scoret bare fire mål på 21 kamper i fjor, og han har åpent uttrykt misnøye med fotballtilværelsen i Sheffield. United-manager Kevin Blackwell var heller ikke helt fornøyd

- Luton var ikke akkurat hva jeg letet etter, han hadde litt uortodokse meninger, sier Blackwell til sufc.co.uk.

KULTSCORING: Luton Shelton slet med tilliten hos Sheffield United-manager Kevin Blackwell, men stod uansett for et av sesongens mest bisarre øyeblikk da han utnyttet Michael Balls manglende evne til å se forskjell på ball og ballonger under en FA-cup-kamp i vinter mot Manchester City. Foto: AP/Scanpix
KULTSCORING: Luton Shelton slet med tilliten hos Sheffield United-manager Kevin Blackwell, men stod uansett for et av sesongens mest bisarre øyeblikk da han utnyttet Michael Balls manglende evne til å se forskjell på ball og ballonger under en FA-cup-kamp i vinter mot Manchester City. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Ikke skremt av rebellstempel

Dette rebellstempelet skremmer uansett ikke Aalbu.

- Shelton ble jo ikke kjøpt av Blackwell, og i England satser managerne ofte på de spillerne de har kjøpt sjøl. I tillegg var Shelton dyr da han kom til klubben. Da trenger de kanskje å rettferdiggjøre at de nå selger ham langt billigere ett år etterpå, antyder Aalbu

- I slike situasjoner kan det komme noen dumme uttalelser, tillegger han.

Shelton kom til Sheffield United fra Helsingborg for rundt 20 millioner tidlig i fjor. Før det gjorde han seg bemerket ved å score 17 mål på 28 kamper i den svenske klubben.

- Vi har blant andre snakket med Stuart Baxter, som hadde Shelton under seg i Helsingborg. Han gir ham de beste skussmål, forsikrer Aalbu.

- Shelton koster VIF 10 millioner