Shelton-show da Vålerenga knuste Godset

Feide over Strømsgodset.

I STORFORM: Luton Shelton (midten) var kampens store spiller da Vålerenga valset over et svakt Strømsgodset på Ullevaal.Foto: Eirik Førde/Digitalsport
I STORFORM: Luton Shelton (midten) var kampens store spiller da Vålerenga valset over et svakt Strømsgodset på Ullevaal.Foto: Eirik Førde/DigitalsportVis mer

|||ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga - Strømsgodset 4-0.

Vålerenga kjørte kampen fra begynnelse til slutt mot cupfinalelaget Strømsgodset i kveld. Klanen var i ekstase etter 4-1-seieren, og nå skal det mye til for at det ikke blir sølv til Oslo-laget.

Luton Shelton ble kampens mann med to mål — samtidig som han sørget for et straffespark.

Dermed har jamaicaneren 10 scoringer etter 27 runder. Det er fem bak Moa — som fortsatt er toppscorer i Tippeligaen med 15 mål.

Sølvlag
På forhånd var dette utgangspunktet: Vålerenga skulle befeste posisjonen som et sølvlag. Strømsgodset kunne klatre fra 9. til 4. plass med seier.

Gutta fra Drammen vant det omvendte oppgjøret 1-0.

Men Vålerenga startet best - og rullet over gjestene de første 15 minuttene. Både Luton Shelton og Bojan Zajic hadde sjanser som kunne resultert i mål.

En elegant antrukket Godset-trener Ronny Deila likte neppe det han så. Prestasjonene til laget sto på ingen måte i stil med dressen.

Perlescoring
Det gjorde derimot scoringen til Luton Shelton etter 27 minutter. Han fikk ballen på halv volley og klinte den bak Adam Larsen. En lekkerbisken fra øverste hylle av Vålerengas kantspiller.

Scoringen var hans 9. for sesongen.

Like etterpå måtte Kristofer Hæstad ut med skade. Han ble erstattet med Bengt Sæteres — uten at det svekket Vålerenga på noen som helst måte.

Sæternes var nemlig mannen som økte til 2-0 etter 35 minutter. Han fikk ballen på høyrekanten av 16-meteren, og lurte Adam Larsen med et smart skudd. Et hyggelig øyeblikk for mannen som har startet 25 av sesongens 27 kamper på benken.

Presset
2. omgang begynte som de første 45 minuttene: Med Vålerenga-press.

Det var derfor ikke overraskende at Luton Shelton økte til 3-0 etter 53 minutter. Han fikk ballen på midtbanen, rundet en spiller — og hadde fri vei til mål. Ballen plasserte han iskaldt bak Larsen i Godset-buret.

Dermed:

Sheltons 10. scoring i år.

Samme mann skaffet Vålerenga straffe etter 67 minutter. Shelton signaliserte kraftig at han også ville ta straffen — han siklet etter hat trick — men Harmeet Singh gikk fram til krittmerket. Han gjorde ingen feil. 4-0.

Strømsgodset fikk en trøstescoring ved Øyvind Storflor ni minutter før slutt.

Martin Andresen ble hyllet av Klanen etter 4-1-seieren.

Og:

Nå kan vel treet bare vokse inn i himmelen?