Shelton-styring sikret spenningen

- Vi har spilt oss inn i gullkampen, sier VIF-Andresen etter seieren mot Brann.

LITT HELDIG: Luton Shelton jubler etter å ha styrt inn et Fellah-skudd som var på vei utenfor mål. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
LITT HELDIG: Luton Shelton jubler etter å ha styrt inn et Fellah-skudd som var på vei utenfor mål. Foto: Kyrre Lien, ScanpixVis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga - Brann 1-0.

Et mislykket skudd fra Mohammed Fellah spratt i mål via beinet til Luton Shelton og avgjorde kampen.

- Jeg fyrte av med høyrefoten, og den er ikke så god. Jeg håpet bare det beste. Den traff jo Luton, så da er det jo det samme. Det viktige er at den gikk inn, sier Fellah.

Før det hadde Erik Huseklepp satt ballen utenfor da han fikk kampens største sjanse alene med keeper.

- Jeg gjorde alt riktig. Han (VIF-stopper Stefan Strandberg) kom ut og jeg slo tunnel, så skulle jeg bare sette den i lengste hjørnet. Men så fikk ballen en sprett. Ja, for ellers bommer jeg ikke med så mye, sier Brann-spissen som sendte ballen flere meter utenfor.

Marginalt En heldig styring. En uheldig sprett. Så marginalt ble spenningen i gullkampen Tippeligaen skrudd til noen hakk igjen i kveld.

For etter RBKs uavgjort i Drammen, er avstanden ned til Vålerenga nå bare på fem poeng. Og om en uke kommer VIF til Lerkendal med muligheten til å krympe forskjellen til to poeng.

- Det avgjørende blir hvor mye vi klarer å føre spillet. De lagene som har klart det mot dem, har fått gode resultater, sier Vålerenga-trener Martin Andresen.

- Mer attraktiv fotball Selv om Luton Shelton kanskje var heldig da han scoret, gjorde han en god kamp i dag. Han kan bli en real håndfull for trønderforsvaret til helga.

- Jeg lover ingenting, men vi reiser dit for å vinne, sier matchvinneren.

På spørsmål om hvem som er det beste laget akkurat nå, sier han:

- Vi spiller mer attraktiv fotball.

Tidlig Fellah-sjanse I åpningsminuttene førte Vålerenga kampen mens Brann la seg minst like lavt som forventet.

Mohammed Fellah var bare en god redning fra Håkon Opdal unna å gi hjemmelaget ledelsen etter drøye seks minutter, og Luton Shelton var også nær med en frekk hælvariant ved første stolpe etter den påfølgende corneren.

Men Brann spilte seg ganske snart inn i kampen, ble mer offensive og kom til et par store sjanser. Først var Cato Hansen bare centimetre fra å nå fram på et innlegg fra Bjørnar Holmvik.

Litt over midtveis i omgangen var Erik Huseklepp plutselig alene med Lars Hirschfeld etter en elegant tunnel på Stefan Strandberg. Avslutningen til Huseklepp var alt annet enn elegant, da han breisidet ballen flere meter utenfor mål.

Etter 33 minutter kontret Vålerenga, og Luton Shelton skar inn i feltet, men skuddet fra skrått hold var enkelt nok for Opdal.

Kne-pent mål Men like etter ble en Vålerenga-corner klarert rett til Fellah, som la ned ballen og knallet til. Skuddet var i ferd med å bomme på mål, men via kneet til Shelton spratt det innenfor stanga.

Shelton og Singh trikset seg gjennom Brann-forsvaret i sekundene før pause, men jamaicaneren satte ballen like utenfor.

Vålerenga åpnet best etter pause, og Morten Berre fikk to gode sjanser til å doble ledelsen. Først lobbet han over, så tuppet han ballen i nettveggen.

Til tross for ledelsen, sto Vålerenga høyt og tillot Brann å kontre mot dem.

- Vi blir for upresise når vi kjører overganger, og dermed får de kjørt overganger mot oss, sier Martin Andresen.

11 minutter inn i andre omgang kom Hansen og Huseklepp mot én Vålerenga-spiller, men pasningen fra Hansen var ikke perfekt, og dermed ble Huseklepp stresset til å skyte like utenfor.

Etter 69 spilte minutter var kombinasjonen Holmvik/Hansen igjen nær ved å gi bortemål, men innlegget fra venstrebacken var litt  for høyt, og strøk bare over luggen til høyrekanten.

To minutter før full tid måtte Lars Hirschfeld trekke fram en klasseredning på et skudd fra innbytter Diego.

- Skapte mer enn forventet Vålerenga trakk det lengste strået i en kamp der sjansene egentlig var jevnt fordelt. Men i de avgjørende situasjonene spratt det hjemmelagets vei.

- Jeg synes vi er med å styre kampbildet. Vi skaper vel omtrent like mange sjanser som dem. De hadde en del klare, men vi hadde også flere enn jeg hadde trodd, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Han viser med en liten klype luft mellom tommel og pekefinger hvor nær scoring han mener Brann var. Flere ganger.

- Det så ikke ut som topp mot bunn, mener Skarsfjord.

Mager trøst - Spillemessig var vi bedre enn på lenge, sier Eirik Bakke.

Samtidig blir det en mager trøst for et Brann-lag som fortsatt kjenner pusten av nedrykksstrid i nakken.

- Null poeng er kjedelig. Det er litt typisk for et lag som ikke er i flyten. Vi hadde noen skudd like utenfor, men vi er ikke dyktige nok i avslutningsfasen, sier Bakke.

Jan Gunnar Solli er enig med lagkameraten.

- Jeg synes ikke vi trenger å skjemmes for hvordan vi spiller i dag. Men vi vet jo hva vi må gjøre. Vi må vinne fotballkamper. Det er en mager trøst å være fornøyd med innsatsen i dag, sier Solli.