Shelvey var sist eller nest sist på alle fire målene

Men det endte uavgjort mot gamleklubben!

GOD START: Jonjo Shelvey løftes av Swansea-kompisene etter å ha scoret et tidlig ledermål mot gamleklubben Liverpool og barndomshelten Steven Gerrard (t.h.). Så startet Shelveys nedtur. Foto: Nick Potts, PA / AP / NTB Scanpix
GOD START: Jonjo Shelvey løftes av Swansea-kompisene etter å ha scoret et tidlig ledermål mot gamleklubben Liverpool og barndomshelten Steven Gerrard (t.h.). Så startet Shelveys nedtur. Foto: Nick Potts, PA / AP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Swansea - Liverpool 2-2.

Første møte med en tidligere klubb er alltid en spesiell opplevelse for en fotballspiller. Men sjelden blir det så spesielt som det gjorde for Jonjo Shelvey i kveld.

Først scoret han etter halvannet minutt. Så serverte han to stygge pasningsfeil som ga Liverpool to mål. Han så knust ut da andre omgang skulle starte, men sto til slutt fram og la den målgivende pasningen som reddet uavgjort.

Selv om det endte godt for hjemmelaget - Swansea stoppet tross alt Liverpools seiersrekke - var det ingen lykkelig Shelvey som tappert stilte til tv-intervju som ble vist på TV 2 Sport Premium etterpå.

- Jeg vil bare si unnskyld til Swansea-fansen for to fæle feil som forærte Liverpool et poeng. Det startet selvsagt fantastisk med et mål, men jeg er likevel skuffet, sier Shelvey.

- Du vil bare forsvinne i et hull der ingen ser deg, men sånt har også skjedd for store spillere tidligere.

Manager Michael Laudrup bestemte seg for å la Shelvey fortsette til tross for feilene han gjorde før pause.

- Jeg sa «OK, jeg lar ham fortsette». Og jeg synes han gjorde en bra omgang. La oss huske at han bare er 21 år gammel. Jeg er sikker på at han lærer av dette, og det er viktig, sier dansken.

Drømmestart Shelvey forlot Liverpool i sommer for å få spilletid, på tross av at barndomshelten Steven Gerrard anbefalte ham å bli værende og vente på flere muligheter.

Men i kveld spilte han fra start mot nettopp Gerrard. Og det kunne knapt startet bedre for Shelvey.

Etter 86 spilte sekunder banket han inn 1-0 for hjemmelaget etter først å ha bommet på ballen i et skuddforsøk, fått den tilbake, tatt den med inn i feltet, fått neste skuddforsøk blokkert for igjen å få tilbake ballen. Det tredje forsøket hans gikk i mål via fingertuppene til Simon Mignolet.

To skrekkpasninger Men så startet elendigheten. Det var spilt tre minutter - applausen etter scoringen hadde knapt lagt seg - da Shelvey slo en horribel, alt for løs pasning mot egen keeper. Daniel Sturridge luktet at tilbakespillet kom, startet inn i feltet, snappet ballen og scoret i sin fjerde kamp på rad.

DEBUTMÅL: Victor Moses spilte sin første kamp for Liverpool etter utlånet fra Chelsea. Her scorer han 1-2-målet etter å ha fått ballen servert av Jonjo Shelvey. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix
DEBUTMÅL: Victor Moses spilte sin første kamp for Liverpool etter utlånet fra Chelsea. Her scorer han 1-2-målet etter å ha fått ballen servert av Jonjo Shelvey. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Sturridge kunne gjort 2-1 etter 24 minutter, men nikket rett på Michel Vorm.

I kampens 37. minutt skar det seg totalt for Shelvey igjen: Han slo en ny skrekkpasning. Denne gangen rett i beina på Liverpool-debutant Victor Moses, som tok med seg ballen til 17-18 meters hold, og plasserte ballen nede i venstre hjørne.

Da Swansea sto og ventet på Liverpool på banen etter pause, så ikke Shelvey ut til å ta det godt. Han ristet på hodet, sukket tungt og skar grimaser.

Gult kort Ti minutter inn i omgangen fikk han gult kort sammen med tidligere lagkamerat Lucas Leiva. Leiva knuffet til Shelvey i brystet, trolig etter å ha blitt provosert av Shelvey.

Men ungguttens kveld i begivenhetens sentrum var fortsatt ikke over. I 63. minutt startet Shelvey et angrep midt på banen, gikk på et langt løp, fikk en langpasning rett på hodet, og nikket ned i beina til Michu. Spanjolen plasserte ballen til venstre for Mignolet, og Shelvey var antakelig den gladeste mannen i Wales i noen sekunder.

Det ble ikke flere mål, selv om Swansea presset mot slutten av kampen, før en giganttakling fra Chico Flores hindret Iago Aspas i å avgjøre for Liverpool på overtid av overtida.

Resultatet kan dermed litt flåsete oppsummeres: Jonjo - Shelvey 2-2.