TIL VM-FINALE: Lisa Sheriff (bildet) og makker Agnes Brun-Lie er klare for A-finale i K2 1000 meter under VM i padling i Polen som første norske kvinnebåt på over 30 år.Foto: SCANPIX
TIL VM-FINALE: Lisa Sheriff (bildet) og makker Agnes Brun-Lie er klare for A-finale i K2 1000 meter under VM i padling i Polen som første norske kvinnebåt på over 30 år.Foto: SCANPIXVis mer

Sheriff og Brun-Lie til VM-finale på K2 1000 meter

Som første norske kvinnebåt på over 30 år.

|||Lisa Sheriff/Agnes Brun-Lie er klar for lørdagens A-finale i K2 1000 under VM i padling i polske Poznan.

Sheriff og Brun-Lie kom på 5.-plass i sitt kvalifiseringsheat. Senere torsdag vant de sitt semifinaleheat og er klar for finalen. De seks beste båtene i kvalifiseringen gikk rett til finale.

- For annen gang har vi en norsk kvinnebåt i en VM-finale i padling. Sist gang det skjedde var over 30 år siden. Det er positivt. Båten har hatt stor framgang. De gjorde et mye bedre løp i semifinalen enn i kvalifiseringen, sa landslagstrener Tom Selvik til NTB.

Øyvind Sølberg padlet inn til fjerdeplass under kvalifiseringen på K1 1000, men i semifinalen ble det 4.-plass. Dermed blir det B-finale på nordmannen lørdag.

- Bare nesten. Det var ikke langt opp, men det er kanskje på dette nivået han ligger akkurat nå, mente Selvik.

Louise Leren Moen kom på 6.-plass i semifinalen i K1 1000. Det betyr B-finale lørdag.

Daniel Salbu/Jacob Norenberg kom seg også til semifinalen etter 5.-plass i sitt heat i K2 1000 meter for menn. Noen A-finale ble det derimot ikke. De måtte også nøye seg med B-finale etter 4.-plass i semifinalen.

- Litt som med Sølberg. De gjorde et av årets beste løp, men er ikke riktig gode nok for en A-finale ennå, sa landslagstreneren.

(NTB)