Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sheriff sendte Tromsø ut av Europa med ett fattig poeng

Nå venter Adeccoligaen.

UTE: Etter seks kamper i gruppespillet, ble Tromsø stående med ett fattig poeng. Heller ikke borte mot Sheriff i Moldova klarte Gutan å reise kjerringa. Foto: EPA/DORU DUMITRU
UTE: Etter seks kamper i gruppespillet, ble Tromsø stående med ett fattig poeng. Heller ikke borte mot Sheriff i Moldova klarte Gutan å reise kjerringa. Foto: EPA/DORU DUMITRU Vis mer

Det meste gikk feil for Tromsø i denne sesongen. Den siste gruppespillkampen i europaligaen endte med 0-2-tap borte for Sheriff Tiraspol.

Dermed endte Tromsø sist i gruppe K med sitt ene poeng. Det kom i hjemmekampen mot laget fra Moldova.

Kampen var Tromsøs kamp nummer 50 i europacupsammenheng, men det ble ingen grunn til å feire.

Historien om Tromsø i sesongen 2014 gjentok seg. Laget hang godt med mellom de to 16-meterne, men innenfor dem holdt de ikke mål. I egen 16 meter ble de for gavmild, og i motstanderens 16 meter ble de tannløse og ufarlig.

Markeringssvikt Sheriff tok ledelsen allerede etter fire minutters spill. Hans Norbye hang ikke med i svingene, og Cadu nettet enkelt. 36 minutter ut i 1. omgang kom nummer to. Ballen ble i spilt i bakrom bak den Godset-aktuelle venstrebacken Ruben Kristiansen, og det presise innlegget til Wilfried Belima ble kontant headet i mål av Ismail Isa.

Spillemessig var Tromsø på høyde med motstanderen før pause, men som så ofte før denne sesongen maktet de ikke å score da mulighetene dukket opp.
 
Nevnte Ruben Kristiansen hadde et skudd som ble slått i tverrliggeren av Sheriffs keeper, og Zdenek Ondraseks skudd ble slått til corner av samme Dmitrij Stajila. En heading av Remi Johansen gikk over.

Inn med unggutt Ondrasek ble erstattet av 17 år gamle Runar Espejord 11 minutter ut i 2. omgang. Uten at Espejord var direkte involvert hadde Tromsø en god sjanse på corner like etter, men headingen til Adnan Causevic ble glitrende parert av Sheriffs målvakt igjen.

Noen minutter senere misbrukte Espejord en god sjanse, da han traff svakt på et innlegg og skuddet gikk utenfor.

Uten støttespillere Tromsø måtte klare seg uten midtstopperne Jaroslaw Fojut (utestengt) og Miika Koppinen, som ikke var helt friskmeldt etter skaden til å få starte kampen. I deres fravær fikk Kent-Are Antonsen sjansen i midtforsvaret.

Tottenham (full pott med 18 poeng) og Anzji var allerede klar for avansement før torsdagens kamper.

Kampen mot Sheriff Tiraspol kan ha vært den siste med Steinar Nilsen som trener i denne omgang. Det er ikke avgjort om Nilsen fortsetter som trener i 1. divisjon kommende sesong.

(NTB)