Sheriff stoppet Steinar Nilsens comeback-fest

Poengdeling for Tromsø med én mann mer på banen.

 TILBAKE:  Steinar Nilsen er tilbake på trenerbenken hos Tromsø, for tredje gang. Det som burde endt med Tromsø-seier, endte med poengdeling.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TILBAKE: Steinar Nilsen er tilbake på trenerbenken hos Tromsø, for tredje gang. Det som burde endt med Tromsø-seier, endte med poengdeling. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

• Tromsø - Sheriff 1-1 (0-0)
(Dagbladet): Kveldens hjemmekamp mot Sheriff var den første testen for å se om Steinar Nilsen og Sigurd Rushfeldt kan få Tromsø-skuta på rett kjøl.

Til tross for at Agnar Christensen ledet laget til Europa League, som eneste norske lag, holdt ikke det når Tromsø ligger tredje-sist i eliteserien - og dermed fikk Christensen sparken.

I kveld var gamletreneren på plass på Alfheim for å se laget mot serielederen fra Moldova - en forestilling som skulle endt med hjemmeseier, men som heller førte til at Tromsø blir liggende på sisteplass i gruppa inntil videre.

Klatrer i gruppa Steinar Nilsen sa på forhånd at han ikke vil nedprioritere Europa League for konsentrere seg å redde plassen i eliteserien, og stilte med toppet lag.

Sheriff spilte uavgjort 0-0 mot Anzji i den første kampen i gruppespillet, mens Tottenham slo Tromsø 3-0 hjemme på White Hart Lane.

Og med 0-2-seier til Tottenham i Russland i kveld, kunne Tromsø klatret opp på andreplass i gruppa med seier hjemme.

Selv om Sheriff ikke spilte laget fra Nordens Paris i senk, var det gjestene fra Moldova som åpnet best - og kom til tre avslutninger
de første femten minuttene.

Men da Tromsø fikk rettet opp forsvarsspillet og tettet mer igjen bakover, tok hjemmelaget over føringen.

Mål, utvisning og mål Både Thomas Drage og Adnan Causevic var nære ved å sende Tromsø i ledelsen mot slutten av første omgang, uten at noen av forsøkene fant helt fram til nettmaskene.

Etter pause fikk Tromsø endelig uttelling, etter at spillet hadde svingt fram og tilbake.

I det 64. minutt tok Magnus Andersen med seg ballen ned mot dørlinja, og la 45 inn. Der kom Zdenek «Kobra» Ondrásek på løp, og kunne bredside ballen i nettet bak keeper Vjekoslav Tomic til 1-0 for Tromsø.

Vel ti minutter senere bestemmer dommer Simon Lee Evans seg for at gjestene fra Moldova ikke skulle få avslutte kampen med elleve mann.

Sheriffs Melli hoppet opp på Morten Moldskred bakfra, og satte en albue rett i bakhodet på Tromsø-spilleren. Dommeren dømmer muligens litt strengt, og drar opp det røde kortet.

Men selv med ti mann på banen, greide Sheriff å straffe Tromsø. Tre mintter før full tid gjør Ruben Kristiansen en miss, som fører til at Richardinho såvidt kommer seg fri, og får satt ballen inn i Tromsø-målet med utsiden av høyrefoten.

Og med det endte det med poengdeling på Alfheim - noe som betyr at Tromsø fortsatt ligger sist i gruppe K. 

Surt mål Steinar Nilsen innrømmer at å slippe inn mål når man er ti mann på banen er uheldig, men sier at han var fornøyd med det laget viste i hans comback som hovedtrener for Tromsø.

- Jeg er veldig fornøyd med gutta. De hadde voldsom innsats, og stor innlevelse i rollen. Fysisk holder vi massevis. Det jeg er fornøyd med i dag er måten hver enkelt spiller byr på seg selv, sier Nilsen til Canal 9 etter kampen.

Også målscorer Ondrasek er tydelig skuffet over at ikke Tromsø beholdt alle poengene i kveld.

- Vi var nære ved seier, men så scoret de. Men vi fikk i alle fall ett poeng, sier Tromsø-spilleren.