FIKK SEKS MÅNEDER: Tim Sherwood har styrt klubben til en sjetteplass i Premier League. Det var ikke godt nok for Tottenham. Foto: REUTERS  / Stefan Wermuth / NTB SCANPIX
FIKK SEKS MÅNEDER: Tim Sherwood har styrt klubben til en sjetteplass i Premier League. Det var ikke godt nok for Tottenham. Foto: REUTERS / Stefan Wermuth / NTB SCANPIXVis mer

Sherwood sparket av Tottenham

På tross av tidenes seiersprosent.

(Dagbladet): Tim Sherwood (45) fikk i ettermiddag sparken som manager i Tottenham.

Det bekrefter klubbens hjemmeside.

Den kommende oppsigelsen har vært en dårlig skjult hemmelighet i Premier League, og nylig uttalte Sherwood at til og med spillerne visste mer enn ham om Spurs' planer for neste sesong.

Klausul Spurs skriver at Sherwoods 18-månedersavtale inneholdt en klausul som gjorde at klubben kunne avslutte arbeidsforholdet ved sesongslutt.

Sherwood fikk opprykk fra utviklingsdirektør til manager da André Villas-Boas ble sparket i desember.

- På vegne av klubben ønsker jeg å takke for all innsats i løpet av dette året med oss. Vi ønsker han lykke til videre i managerkarrieren, sier styreformann Daniel Levy.

Nå jakter Tottenham på klubbens tredje trener på to år. Klubben er klar for Europa League etter årets sjetteplass i ligaen.

- Vi starter prosessen med å finne en ny hovedtrener. Vi har en talenfull tropp og spennende unge spillere, skriver Spurs.

59 prosent seirer Sherwood går fra jobben med en seiersprosent på 59 - den beste for londonklubben i Premier League-historien etter 13 seirer på 22 kamper.

Den tidligere England-spilleren kom til klubben som U-trener i 2008, da Harry Redknapp ble manager på White Hart Lane.

45-åringen uttalte til BBC etter serieavslutningen søndag at Tottenham ville spilt Champions League neste år, dersom han ledet laget hele sesongen. Spurs endte til slutt 10 poeng bak Arsenal på fjerdeplassen.

- For å være ærlig: Hvis jeg visste at dette skulle bare bli fem måneder, så hadde jeg ikke takket ja, sa Sherwood.

Tidligere Tottenham-spiss og BBC-ekspert Gary Lineker håper Sherwood får ny jobb kjapt.

- Han har sterke meninger, er bombastisk og forfriskende annerledes. Håper han tar over en annen Premier League-klubb snart, skriver Lineker på sin Twitter-konto.