Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sheryl Crow støtter Lance Armstrong

Eksen reagerer på dopingstraffen.

STØTTE FRA EKSEN: Lance Armstrong fikk støtte fra sin tidligere forlovede, popstjernen Sheryl Crow, på et amerikansk talk show i går. Her er de to sammen i 2005. Foto: Phil McCarten / Reuters / NTB Scanpix
STØTTE FRA EKSEN: Lance Armstrong fikk støtte fra sin tidligere forlovede, popstjernen Sheryl Crow, på et amerikansk talk show i går. Her er de to sammen i 2005. Foto: Phil McCarten / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Lance Armstrong ga opp dopingkampen for to og en halv uke siden etter å ha fraskrevet seg retten til en voldgiftsbehandling.

Det ville vært hans siste sjanse til å bevise sin uskyld, men isteden aksepterte han å miste alle de sju Tour de France-titlene sine.

Nå får han imidlertid støtte fra sin tidligere forlovede, popstjernen Sheryl Crow. De to var kjærester fra 2003 til 2006, og Crow var tilstede i Frankrike da Armstrong sikret seg gultrøya både i 2004 og 2005.

- En jeg bryr meg om
Ifølge Cycling News snakket Crow om dopingdommen mot ekskjæresten på et talk show i går.

- Jeg har ikke sett Lance på noen år, men det er tøft. Du vet... Han er en jeg virkelig bryr meg om, sa Crow til talk show-vertinnen Katie Couric.

Det er ikke mer enn noen dager siden New York Daily News hevdet at Sheryl Crow bidro med informasjon til etterforskerne i saken mot Armstrong, men det verken bekreftet eller avkreftet hun i talk showet.

Crow, som har vunnet ni Grammy-priser, bodde sammen med Armstrong i hans leilighet i Girona i Spania. Flere tidligere lagkamerater har ifølge Cycling News omtalt leiligheten som «et distribusjonspunkt for doping og et sted der han oppbevarte blod».

- Synes synd på ham
Crow fløy også med Armstrong i privatflyet hans, som ifølge Floyd Landis og Tyler Hamilton var viktig for å følge dopingplanen hans.

- Jeg vet hvor hardt han jobbet for å vinne de titlene, og det har vært vanskelig å følge med på dette. Jeg syntes virkelig synd på ham, og jeg syntes synd på familien hans. Jeg tror jeg følte litt av det samme som resten av USA. Han er en helt som vi har fulgt lenge, og det han har gjort for kampen mot kreft kan ikke overgås, sier Crow.

Popstjernen, som selv ble diagnostisert med brystkreft i 2006, sier ikke noe om eksens mulige skyld, men tror grunnen til at han har gitt opp dopingkampen er at han rett og slett ikke orker mer.

- Ingen trente hardere enn ham. Slik som jeg kjenner ham kan jeg se for meg at han sa «greit bare ta titlene». Han er sannsynligvis sliten av hele kampen, sier hun.

Ble nektet å løpe maraton
Det amerikanske antidopingbyrået USADA betrakter Armstrongs beslutning om å gi opp dopingkampen som en innrømmelse av skyld.

Armstrong selv, som ikke får lov til å stille i Chicago Marathon på grunn av det han fortsatt kaller beskyldninger, mener det er drevet en heksejakt mot ham, og sier at USADA bare er ute etter å «ta en stor fisk».

- Jeg har måttet håndtere beskyldninger om at jeg jukset og hadde en urettferdig fordel i mine sju triumfer i Touren siden 1999. Belastningen dette har vært for min familie og for meg har ført meg dit jeg er kommet nå - jeg er ferdig med dette tøyset, skrev han i en pressemelding i august.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media