-  Sheryl liker deg, Thor

Her ser du Sheryl Crows to største favoritter i Tour de France: Lance Armstrong og Thor Hushovd.

Da Thor Hushovd kom i mål lørdag, rullet han bort til Lance Armstrong, som sto sammen med sin kjæreste Sheryl Crow. Lance henvendte seg til popstjerna, og sa:

-  Here\'s your man, Sheryl!

-  He-he. Ja, hun sier at jeg er hennes favoritt i feltet - hvis du ser bort fra Lance, da, sier Hushovd til Dagbladet.

Hushovd-skryt på TV

-  Hun skal visst ha sagt det samme i et TV-intervju også.

Hushovd har snakket med paret jevnlig i løpet av Touren. Dagbladet intervjuet ham på vei tilbake til hotellet etter gårsdagens knallharde etappe, og det var en meget opplagt 27-åring vi pratet med. Han hadde nettopp gjennomført akkurat som planlagt - la seg pent i den nest siste gruppettoen, og kom dermed trygt i mål innenfor tidsgrensa.

-  Jeg har en utrolig god følelse nå. Dette gikk egentlig bedre enn jeg trodde, for jeg hang med ett fjell lenger enn jeg hadde trodd, sier Hushovd.

I dag har han velfortjent hviledag. Men han føler ikke han har tatt seg helt ut de siste par dagene, alle stigningene til tross:

 SHERYLS FAVORITTER:  Sheryl Crow (43) (bildet under) følger ikke bare med på kjæresten i Tour de France. Thor Hushovd (27) er popstjernas favoritt - etter Lance Armstrong (33). Før gårsdagens etappe slo innehaveren av den grønne spurttrøya av en prat med «The Man in Yellow». Foto: Scanpix
SHERYLS FAVORITTER: Sheryl Crow (43) (bildet under) følger ikke bare med på kjæresten i Tour de France. Thor Hushovd (27) er popstjernas favoritt - etter Lance Armstrong (33). Før gårsdagens etappe slo innehaveren av den grønne spurttrøya av en prat med «The Man in Yellow». Foto: Scanpix Vis mer

-  Siden det ikke ble noen kamp om spurtpoengene, kunne jeg bare ligge der og følge feltet inn. Dette har på mange måter også vært to hviledager, i hvert fall for hodet.

-  Nyforelska

Mens feltet ventet på start i går, slo Grimstad-rytteren av en prat med kongen i gult.

-  Vi snakket om løst og fast, egentlig. Blant annet om gjennomføringa av etappen dagen før, og litt om hvilken taktikk vi hadde for dagen.

Armstrong er ikke like åpen med alle andre ryttere, men har bestandig hatt en god tone med Thor - noe vi også så da nordmannen i fjor fikk kjøre i gult. Da kom Lance opp til ham, slo av en prat, og ga ham et gult armbånd til støtte for kreftsaken.

-  Det er ikke sikkert alle synes det samme, men jeg kjenner ham som en person det er lett å konmme i kontakt med. Han deler mye med meg. Og jeg tror han er litt nyforelska, gliser Hushovd, som har enorm respekt for sykkelkompisen.

Etter at Ivan Basso og Jan Ullrich i går nok en gang måtte se at Lance nekter å gi fra seg sekunder, er ikke nordmannen ett sekund i tvil:

-  Det er ingen som klarer ta ham nå. Han virker supersterk, og har full kontroll på alle sammen. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene der i gården, sier Hushovd.

-  Det er helt rått det han driver med. Han er selvfølgelig enormt sterk, men jeg er aller mest imponert over måten han gjør det på. Blant annet handler det om måten han trener på - han er dønn seriøs i alt han gjør.

Etter målgang i går prata han nok en gang med Lance. Og da var fenomenet fra Texas en meget glad mann.

Etappevinner på Tourens tøffeste strekning var nemlig Armstrongs hjelperytter fra Discovery, George Hincapie. De to har fulgt hverandre gjennom hele karrieren, og Hincapie har vært en helt nødvendig medspiller i Lances historiske Tour-dominans.

Men han har aldri vunnet en individuell etappe før.

-  Det var veldig spesielt for Lance. Det bekreftet han også i målområdet etterpå, sier Hushovd.

Viktig uke

Etter hviledagen venter den siste etappen i Pyreneene i morgen. Etter én tidlig flatspurt blir det tre stigninger, så tøffe at det trolig blir en dag for klatrerne.

Så kommer de viktige tre etappene i Massif Central. Her vil Stuart O\'Grady høyst trolig prøve å satse maksimalt på å overta den grønne trøya.

-  Jeg må bare følge O\'Grady tett. Han er en luring, prøvde seg i går også, men det hentet jeg inn, sier Thor Hushovd.