Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shiffrin vant, Haver-Løseth ni i slalåm

Shiffrin fortsettter å knuse all motstand

Nina Haver-Løseth ble nummer ni.

USLÅELIG: Mikaela Shiffrin var igjen umulig å slå i slalåm. Amerikaneren har vunnet 20 av de siste 25 løpene hun har kjørt. Foto: GEPA/Bildbyrån.
USLÅELIG: Mikaela Shiffrin var igjen umulig å slå i slalåm. Amerikaneren har vunnet 20 av de siste 25 løpene hun har kjørt. Foto: GEPA/Bildbyrån. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nina Haver-Løseth ble beste norske på niendeplass i slalåmrennet i verdenscupen i Kranjska Gora søndag. Hun var over fire sekunder bak vinner Mikaela Shiffrin.

Haver-Løseth hadde startnummer én i første omgang i Slovenia. Hun gjorde ingen store feil, men kjørte i overkant forsiktig.

Den suverene verdenscuplederen Mikaela Shiffrin kom allerede på startnummeret etter, og kjørte i mål hele 2,94 sekunder foran det største norske håpet.

Haver-Løseth fortsatte å falle på listen etter hvert som de vasseste kjørerne kom og hun var nummer åtte før andre omgang. I finaleomgangen falt hun én plass tilbake og endte som nummer ni.

Ingen klarte å hamle opp med Shiffrin. Amerikaneren sikret verdenscupseier nummer 40 i karrieren. Svenske Frida Hansdotter og Wendy Holdener fra Sveits var to og tre etter første omgang, og forsvarte plasseringene sine i finaleomgangen.

Haver-Løseth har en femteplass som sitt beste resultat i verdenscupen hittil i vinter. Den kom under storslalåmen i Courchevel like før jul. Ellers har det vært mye stang ut og høyst beskjedne plasseringer.

Maren Skjøld fikk det ikke til å stemme i Kranjska Gora. Hun kjørte i mål hele 5,26 sekunder bak Shiffrin i første omgang, men tok seg til finaleomgangen som nummer 25. Skjøld kjørte seg opp tre plasser i siste omgang.

Mina Fürst Holtmann og Kristin Lysdahl kjørte begge ut i første omgang.

Helgens verdenscuprenn skulle opprinnelig gå i Maribor, men ble flyttet til Kranjska Gora.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!