AVGJORDE LETT: Mikaela Shiffrin ledet suverent etter første omgang og var aldri i nærheten av å rote bort gigantforspranget på halvannet sekund da det hele skulle avgjøres. Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL URN:34314968
AVGJORDE LETT: Mikaela Shiffrin ledet suverent etter første omgang og var aldri i nærheten av å rote bort gigantforspranget på halvannet sekund da det hele skulle avgjøres. Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL URN:34314968 Vis mer

Shiffrin lekte med konkurrentene i slalåm

Amerikanske Mikaela Shiffrin var i egen klasse og kjørte inn til sesongens sjuende verdenscupseier i slalåmrennet i Zagreb onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den amerikanske verdenscuplederen ledet suverent etter første omgang og var aldri i nærheten av å rote bort gigantforspranget på halvannet sekund da det hele skulle avgjøres.

Nærmest Shiffrin fulgte sveitsiske Wendy Holdener. Hun var slått med ett sekund og 59 hundredeler etter to omganger. Svenske Frida Hansdotter ble nummer tre.

Med seieren økte amerikanske Shiffrin ledelsen i verdenscupen sammenlagt betraktelig. Den amerikanske jenta har framstått som verdens klart mest allsidige og beste alpinist denne sesongen.

Fortsetter hun på samme måte vil hun ende sesongen på 2567 poeng i verdenscupen. Det er langt mer enn den tidligere rekordnoteringen til slovenske Tina Maze.

- Jeg vet ikke om jeg noen gang vil klare å oppnå det, men det er et av mine mål, sa Shiffrin.

- Jeg har mye respekt for den sesongen Maze presterte den gangen, med så mange poeng. Den var utrolig. En del av meg håper rekorden aldri blir slått, for hun skal definitivt huskes som en av historiens beste alpinister, tilføyde hun.

Maren Skjøld var 3,95 sekunder bak den suverene amerikanske lederen etter første omgang. Det ga plass i annen omgang som 26. beste jente. I annen omgang manøvrerte Skjøld seg gjennom løypa i den kroatiske hovedstaden uten de store feilene. Farten var likevel ikke høy nok til å avansere mye på resultatlistene.

Skjøld endte til slutt på 25.-plass.

Nina Haver-Løseth fikk problemer og kjørte ut allerede før første mellomtid i første omgang. Samme skjebne led Mina Fürst Holtmann, Kristine Gjelsten Haugen og Kristin Lysdahl.

Dermed ble det ingen stor dag for de norske alpinistene i Kroatia.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer