Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slalåm

Shiffrin med nok en slalåmseier i Lienz

Mikaela Shiffrin gjør som hun vil i slalåm om dagen. Amerikaneren tok en overlegen seier i verdenscuprennet i østerrikske Lienz.

LANGT BAK: Nina Haver-Løseth hadde ikke sjans mot tiden til Mikaela Schiffrin i Lienz. Foto: AP Photo/Marco Tacca
LANGT BAK: Nina Haver-Løseth hadde ikke sjans mot tiden til Mikaela Schiffrin i Lienz. Foto: AP Photo/Marco Tacca Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra startnummer to kjørte Shiffrin ned til bestetid i første omgang, og ingen maktet å tukte henne. Nærmest var Frida Hansdotter med startnummer tre. Svensken hadde 1,14 sekunder å ta igjen på lederen i finaleomgangen.

I forsøk nummer to falt Hansdotter til tredjeplass, mens Wendy Holdener gjorde motsatt steg og ble nummer to, 0,89 sekund bak suverene Shiffrin.

Torsdagens store overraskelse var svenske Estelle Alphand, som kjørte seg opp 18 plasser i finaleomgangen til delt femteplass. Hun hadde bestetid i andre omgang.

Falt tilbake

Norges store slalåmhåp Nina Haver-Løseth kom litt på defensiven i sitt renn og havnet 2,08 sekunder bak Shiffrin etter første omgang. Det holdt til 9.-plass før finaleomgangen, men i forsøk nummer to falt hun to plasser tilbake etter en svak avslutning.

Det ble tidlig klart at det var en fordel med et tidlig startnummer i den østerrikske bakken. Haver-Løseth var eneste norske kvinne som maktet å ta seg videre fra en første omgang som var preget av tunge forhold.

Tidlig exit

Maren Skjøld startet relativt tidlig som 14. utøver, men hun havnet 3,75 sekunder bak Shiffrin og klarte ikke å komme seg inn blant de 30 som også fikk kjøre finalen.

Mina Fürst Holtmann klarte seg hakket bedre fra startnummer 53, men 3,57 sekunder bak lederen holdt bare til 33.-plass.

Kristine Gjelsten Haugen (5,40 bak) og Kristin Lysdahl (5,50) endte på henholdsvis 49.- og 50.-plass.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!