Slalåm

Shiffrin med nok en slalåmseier i Lienz

Mikaela Shiffrin gjør som hun vil i slalåm om dagen. Amerikaneren tok en overlegen seier i verdenscuprennet i østerrikske Lienz.

LANGT BAK: Nina Haver-Løseth hadde ikke sjans mot tiden til Mikaela Schiffrin i Lienz. Foto: AP Photo/Marco Tacca
LANGT BAK: Nina Haver-Løseth hadde ikke sjans mot tiden til Mikaela Schiffrin i Lienz. Foto: AP Photo/Marco Tacca Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fra startnummer to kjørte Shiffrin ned til bestetid i første omgang, og ingen maktet å tukte henne. Nærmest var Frida Hansdotter med startnummer tre. Svensken hadde 1,14 sekunder å ta igjen på lederen i finaleomgangen.

I forsøk nummer to falt Hansdotter til tredjeplass, mens Wendy Holdener gjorde motsatt steg og ble nummer to, 0,89 sekund bak suverene Shiffrin.

Torsdagens store overraskelse var svenske Estelle Alphand, som kjørte seg opp 18 plasser i finaleomgangen til delt femteplass. Hun hadde bestetid i andre omgang.

Falt tilbake

Norges store slalåmhåp Nina Haver-Løseth kom litt på defensiven i sitt renn og havnet 2,08 sekunder bak Shiffrin etter første omgang. Det holdt til 9.-plass før finaleomgangen, men i forsøk nummer to falt hun to plasser tilbake etter en svak avslutning.

Det ble tidlig klart at det var en fordel med et tidlig startnummer i den østerrikske bakken. Haver-Løseth var eneste norske kvinne som maktet å ta seg videre fra en første omgang som var preget av tunge forhold.

Tidlig exit

Maren Skjøld startet relativt tidlig som 14. utøver, men hun havnet 3,75 sekunder bak Shiffrin og klarte ikke å komme seg inn blant de 30 som også fikk kjøre finalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer