TIL TOPPS:  Mikaela Shiffrin. Foto: NTB Scanpix
TIL TOPPS:  Mikaela Shiffrin. Foto: NTB ScanpixVis mer

Shiffrin med suverent slalåmgull

Tredje strake VM-gull

Mikaela Shiffrin tok sitt tredje strake VM-gull i slalåm. Det norske medaljehåpet Nina Løseth fikk sitt VM-løp ødelagt i 1. omgang.

Hjemmehåpet Wendy Holdener var nærmest Shiffrin, 0,38 bak etter første omgang. I finalen var derimot den amerikanske 21-åringen ustoppelig mot sitt tredje strake VM-gull i slalåm. Det skilte hele 1,64 sekunder ned til Holdener.

Bronsen gikk til svenske Frida Hansdotter, som kjørte seg opp fra femteplassen i første omgang. Den svenske jenta var 1,75 bak.

Maren Skjøld kjørte ut som nummer 15 etter første omgang. Hun hadde 1,80 sekunder fram til ledende Shiffrin. Hun kjørte inn til tredjeplass, men avanserte to plasseringer til slutt i sin første VM-slalåm. Hun var 3,32 sekunder bak Shiffrin.

– Jeg er fornøyd. Jeg følte at jeg kunne avansere noen plasser, men det gikk ikke. Målsettingen var topp ti så samtidig jeg er litt skuffet. Godt at jeg fikk noen poeng i startrankingen, sa Skjøld til NRK.

Nina Løseth hadde store ambisjoner om en pallplass. Hun kom godt i gang i Sveits, men etter snaue 15 sekunder kom den norske på innerski og hun måtte tråkke opp igjen.

27-åringen var nesten fire sekunder bak ved neste mellomtid.

Løseth kom i mål 3,90 sekunder bak Shiffrin.

– Jeg følte meg innmari bra i dag, også kommer jeg over hengkanten, så gjør jeg en feil som er en nybegynnerfeil. Jeg blir litt for ivrig, også forsvinner skia, sa Løseth til NTB.

– Det er kjempekjedelig og innmari tungt, men det er bare et renn og jeg har fire renn igjen denne sesongen. Jeg ser fram mot dem, fortsatte hun.

(NTB)