Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shiffrin viste klasse i comebacket

Tilbake med seier.

TILBAKE I FORM: Amerikanske Michaela Shiffrin kjørte inn til seier i Crans Montana. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
TILBAKE I FORM: Amerikanske Michaela Shiffrin kjørte inn til seier i Crans Montana. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer

Amerikanske Michaela Shiffrin er tilbake i alpinsirkuset med seier i slalåm i verdenscupen i Crans Montana mandag. Samtidig feiret Maren Skjøld sine første verdenscuppoeng.

Shiffrin som skadet kneet sitt i Åre i desember og ikke har kjørt siden, kom tilbake med ledelse etter første omgang og seier. Hun kjørte glimrende i begge omgangene og slo toeren, Nastasia Noens fra Frankrike, med 45 hundredeler.

Canadiske Marie-Michèle Gagnon tok tredjeplassen og var ytterligere fem hundredeler bak.

Første gang 22-åringen Maren Skjøld kjørte sitt andre verdenscuprenn i karrieren. Hun tok seg til finaleomgangen med 27. beste tid og endte på 24.-plass til slutt.

- Selvsagt er jeg fornøyd med dette. Det var jo bra bare å komme til mål etter finaleomgangen, men jeg må innrømme at kjøringen min i annen omgang ikke var så bra som jeg hadde håpet, sa Skjøld til NTB etter rennet.

Hun ble slått av Shiffrin med 2,87 sekunder og hadde den 18. beste tiden i finaleomgangen. Skjøld kjørte sitt første verdenscuprenn i østerrikske Flachau i januar i år. Da klarte hun ikke å kvalifisere seg for finaleomgangen.

Må gi mer gass - Jeg synes kjøringen min i første omgang var både bra og stabil, men jeg må tørre å gå enda litt mer gass neste gang. Likevel var dette godkjent, sa hun.

Nå håper hun å få flere sjanser i verdenscupen før sesongen er over.

- Jeg synes jo dette var en god søknad om å få være med på dette nivået videre, så håpet er at jeg skal få flere sjanser, sa Skjøld.

Nina Løseth kjørte også rennet i Crans Montana, men for henne ble det en heller mislykket dag. Hun kjørte ut vel midtveis ned i traseen i første omgang. Etter det var hun heiagjengleder for lagvenninnen Maren Skjøld.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media