Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shin med overlegen British Open-triumf

Vant med ni slag.

I EGEN KLASSE: Shin Ji-yai vant British Open med formidable ni slags margin. Foto: ANDREW YATES / AFP PHOTO / NTB Scanpix
I EGEN KLASSE: Shin Ji-yai vant British Open med formidable ni slags margin. Foto: ANDREW YATES / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

Ingen var i nærheten av å tukte Shin Ji-yai under helgens British Open i golf. Sørkoreaneren vant majorturneringen med hele ni slags margin.

Shin kopierte dermed bragden fra 2008, da hun gikk til topps i turneringen som 20-åring. For triumfen innkasserte hun en sjekk på rundt 2,5 millioner kroner.

- Å vinne på Sunningdale for fire år siden var min første store seier og forandret livet mitt. Nå har jeg enda flere store British Open-minner, sa den nå 24 år gamle jenta.

Sørkoreaneren fullførte turneringen på ni slag under par og var også ni foran landskvinnen Park In-bee, som ble nummer to. Amerikanske Paula Creamer på tredjeplass var ytterligere ett slag bak vinneren.

- Det var en lang, lang dag og veldig krevende. Jeg har aldri spilt under så dårlig vær, men jeg klarte å holde meg konsentrert, og nå er jeg bare opprømt, la Shin til.

Det var særlig annenrunden på 64 slag som gjorde at hun til slutt kunne juble for seier. Lørdagen oppnådde hun én eagle og hele seks birdier, og dermed klarte hun seg fint med 71 og 73 slag på søndagens avslutningsrunder.

Seieren var den klareste i British Open siden turneringen fikk majorstatus i 2001.

British Open var preget av uvær, og fredagens runde måtte avbrytes. Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord var blant dem som fikk trøbbel med de vanskelige forholdene. De norske jentene klarte ikke cuten og endte begge på delt 74.-plass.

- Det var så vanskelig der ute. Det viser bare hvor bra Ji-yai gjorde det. Det var rimelig bra golf hun leverte, sa Creamer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media