Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Shit, it\'s Shittu»

- John Obi Mikel var redd for hva Shittu ville gjøre.

(Dagbladet.no): Det sa fotballagent Jim Solbakken i retten i dag, da han vitnet i rettssaken mot tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen i Oslo tingrett.

Det har tidligere vært hevdet at John Obi Mikel ble presset av Lyn og Morgan Andersen til å signere kontrakt med Manchester United. Dette avviste Solbakken i dag.

- Mikel ble aldri presset til å skrive under kontrakt med Manchester United, sa Jim Solbakken.

- Ville spille for ManU

Han fortalte at han selv hadde spurt Mikel om han ville spille for Manchester United.

- Det bekreftet Mikel at han ville, sa Solbakken.

Jim Solbakken hadde i oppgave fra Manchester United å holde kontakt med Mikel.

Etter kontraktsinngåelsen ble det avholdt pressekonferanse hos Lyn. Da ringte mobilen til Mikel. Han sa: «Shit, it\'s Shittu».

- Mikel hørte hva Shittu hadde å si, deretter la han på. De neste fem-seks minuttene ringte Shittu flere ganger. Mikel sa til meg at han var redd for hva Shittu kom til å gjøre med ham, forklarte Solbakken.

Mikel skal deretter ha bedt om nytt mobilnummer, noe som ble ordnet av Lyn.

image: «Shit, it\'s Shittu»

- Det ble også ordnet med en vakt i Brynestad-systemet som skulle bo sammen med Mikel på hotell til ting roet seg, forklarte Solbakken.

- God avtale

Solbakken forklarte i retten at Mikel hadde sagt at Morgan Andersen var den eneste han stolte på i fotballverdenen.

- Mikel fikk ekstremt godt betalt av ManU. Jeg har tilgode å se noen lignende avtale. Han fikk godt betalt fordi han er en bra spiller, men også fordi Morgan forhandlet fram en svært god avtale, sa Solbakken.

Vil glemme

John Shittus forklaring til Økokrim ble lest opp i retten i dag. Den var preget av at fotballagenten ikke husket stort, og at han derfor til stadighet måtte henvise til det han tidligere hadde forklart til FIFA.

Men en ting kom klart fram - Shittu ønsket klart å legge Lyn-historien bak seg.

- Dette er noe både Mikel og jeg ønsker å glemme for bestandig. Jeg har aldri gjennomgått så mye. Min karakter ble slaget av pressen alle steder. Jeg takker Gud for at jeg kom meg gjennom dette, fortalte Shittu til politiet.

Hans forhold til Morgan Andresen ble også belyst under avhøret.

SOLSKJÆR-VENN: Jim Solbakken vitnet i rettssaken mot Morgan Andersen i Oslo tingrett i dag. Foto: SCANPIX
SOLSKJÆR-VENN: Jim Solbakken vitnet i rettssaken mot Morgan Andersen i Oslo tingrett i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg tror ikke han behandlet oss på rett måte. Jeg tror ikke han er noen jeg vil ha mer med å gjøre.

Shittu forklarte også at han ikke visste om at Mikel signerte kontrakt med Manchester United. Han fikk først vite om signeringen da andre personer ringte for å gratulere ham med avtalen.

- Men jeg visste ikke noe. Det var en vanvittig situasjon. Jeg prøvde å få snakke med gutten, men telefonen var avslått.

Først dagen etter signeringen fikk han tak i Mikel, forklarte Shittu.

- Morgan lyver
Mandag morgen ble et politiavhør av John Obi Mikel lest opp i retten. Ifølge politiavhøret hevder Mikel at han ble presset av Morgan Andersen til å signere kontrakten med Manchester United den 29. april.

Nigerianeren sier det ikke er riktig at han skrev under på noen kontrakt da han fylte 18 år en uke tidligere, slik Andersen har hevdet. .

- Morgan fikk ingen kontrakt da jeg fylte 18 år, og det var heller ikke noe diskusjon om en eventuell tegning av ny kontrakt. Morgan lyver, sa Mikel.

<B>TILTALT: Tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen er tiltalt for dokumentforfalskning.
<B>MØTER IKKE:</B> John Obi Mikel slipper selv å vitne i saken mot Morgan Andersen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media