Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shittu: - Jeg er ihuga United-fan

Vil statuere eksempel med Mikel-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): John Obi Mikels agent John Shittu har neppe gjort seg spesielt populær hos Manchester United etter sin innsats i årets mest kaotiske overgangssaga.

De siste rapportene tyder på at United har gitt opp å få Mikel til Old Trafford.

Sannsynligvis ender nigerianeren hos Chelsea i januar.

United-fan

Men John Shittu understreker at han ikke vil United noe vondt. Tvert imot, sier han.

- Jeg har ingenting mot Manchester United. Jeg er en ihuga United-fan, sier agenten til den nigerianske tabloidavisa Daily Sun.

Men han er klar over at beundringen kanskje ikke er helt gjensidig.

- På den andre siden har de problemer med meg, sier han.

TRENER I LONDON: John Obi Mikel (t.v.) og Chinedu Obasi Ogbuke trener har fått seg leilighet i London, og trener til Nations Cup med en personlig trener, forteller John Shittu (t.h.). Her er de på Lyn-trening på Bislett i september. Foto: Sveinung Uddu Ystad
TRENER I LONDON: John Obi Mikel (t.v.) og Chinedu Obasi Ogbuke trener har fått seg leilighet i London, og trener til Nations Cup med en personlig trener, forteller John Shittu (t.h.). Her er de på Lyn-trening på Bislett i september. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

Ville statuere eksempel

Shittu avviser beskyldningene om at han har brukt Mikel for egen vinning.

- Jeg lever ikke av Mikel. Med eller uten Mikel har jeg det komfortabelt, sier han.

Agenten sier at han etter to tiår som agent for afrikanske spillere i Europa ønsket å bruke Mikel-saken for å statuere et eksempel, slik at europeiske klubber aldri igjen «gjør afrikanske spillere til slaver» fordi de tror afrikanske spillere er så desperate etter kontrakter at de godtar småpenger.

Og de kontroversielle uttalelsene slutter ikke der. I en bisetning fastslår han at det nigerianske fotballforbundet (NFA) er korrupt:

- Det vi sier er at nigerianske og afrikanske spillere ikke lenger skal behandles som slaver. Lyn ville utnytte det faktum at NFA er korrupt til å gjøre nigerianske spillere til slaver i klubben, hevder Shittu.

Trener på egen hånd

Fredag skrev The Tide at John Obi Mikel og Chinedu Ogbuke har flyttet inn i London, og har begynt trening på egen hånd med tanke på det afrikanske mesterskapet, Nations Cup, på nyåret.

- Guttene har fått en leilighet i Knightsbridge og har engasjert en personlig trener for å hjelpe dem å holde seg i form til de møter de andre før Nations Cup, sier John Shittu til avisa.

De to er ventet å komme med i en bruttotropp på 40 spillere som skal på treningsleir i Portugal seinere i desember.

UNITED-FAN: - Jeg er ihuga United-fan, forteller John Shittu.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!