Shittu inn på teppet

Mikel-agenten innkalt av det nigerianske fotballforbundet.

(Dagbladet.no): John Ola Shittu er lisensiert som fotballagent av det nigerianske fotballforbundet (NFA) under gjeldende FIFA-regler. Nå er han innkalt av NFA for å forklare seg om spetakkelet omkring Lyn-spiller John Obi Mikel, melder BBC.

- Jeg er veldig bekymret for kontroversene omkring denne unge spilleren, sier NFA-formann Ibrahim Galadima.

- Vi kommer formelt til å be Mikels agent, som har fått lisensen gjennom vårt forbund, om å innfinne seg hos oss og forklare denne meget ubehagelige situasjonen, sier forbundslederen.

Shittu vil stille

Galadina, som forteller at han nettopp er tilbake fra det afrikanske mesterskapet for U17-landslag, ønsker å rydde opp.

- Vi ønsker ikke at våre unge spillere skal bli satt i situasjoner som vil ødelegge karrierene deres, sier han.

Shittu sier til BBC at han er klar for å møte forbundet i hjemlandet og forklare seg.

- Jeg er mer enn klar til å forklare min rolle til NFA om de innkaller meg.

INNKALLES: John Shittu setter seg i en taxi utenfor NTG onsdag. Nå vil det nigerianske fotballforbundet ha hans forklaring på Mikel-saken. Foto: Arnt E. Folvik
INNKALLES: John Shittu setter seg i en taxi utenfor NTG onsdag. Nå vil det nigerianske fotballforbundet ha hans forklaring på Mikel-saken. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Ingen bestikkelser

Shittu gjentar at han ikke har kidnappet Mikel, og at da de reiste fra Norge til England sist uke, var det fordi Mikel selv ønsket det.

- Vi forlot Norge - på hans forespørsel - for å lette presset på ham. Nå er han veldig avslappet.

Shittu avviser også anklagene om at Chelsea brukte ham for å videresende omkring 44 000 kroner (7000 dollar) til Mikels far, for å overtale ham til å signere for klubben.

- Jeg sendte pengene til spillerens far, på hans forespørsel, da han sa det var en krise i familien. Det er det hele. Det var ingen bestikkelse på noen måte, sier John Shittu.

Selv sier pappa Michael Obi at han bare fikk 2300 kroner for sønnens underskrift.

Nigeria nektet visum

I går sa Morgan Andersen at agentene til Mikel nå vil sende ham til Tyskland, der Nigeria forbereder seg til U20-VM neste måned, i stedet for hjem til Lyn.

Andersen truet med at Lyn i så fall vil be NFF kontakte FIFA for å stoppe Mikels VM-deltakelse.

Internettmagasinet Kick Off Nigeria forteller forøvrig at det nigerianske U20-laget ikke befinner seg i Tyskland, slik agentene og Lyn hevder.

- De flyvende ørnenes (kallenavn på Nigerias landslag) leir har blitt flyttet fra Tyskland til Frankrike, etter at den tyske ambassaden i Nigeria nektet å gi laget innreisetillatelse, skriver Kick Off.

STRIDENS KJERNE: Lyn får ikke tak i John Obi Mikel. Det ryktes at han er på vei til Tyskland, mens lagkameratene på Nigeria U20 er i Frankrike på grunn av visum-trøbbel.