Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Shortsbytte ga suksess

Satset på overtro.

(Dagbladet.no): Molde - Fredrikstad 4-0.

Etter to strake serietap, mot Viking i hvit drakt og mot Brann med hvit shorts, valgte Molde å stille i helblått mot Fredrikstad. Om det var fargebyttet eller ikke som gjorde det, Molde knuste Fredrikstad 4-0.

Overlegne

Fra første spark på ballen var det klart at Fredrikstad ikke var i samme form som sist uke. Molde var raskere, mer agressive, og viktigst av alt, mer målfarlige.

- I dag er Molde bedre enn oss i alle faser av spillet. De vinner fortjent, sa bortelagets kaptein John Anders Bjørkøy til Radio Fredrikstad etter kampen.

Spesielt Øyvind Gram, som spilte sin aller første kamp i Tippeligaen, var meget god. Midtbanemannen spilte som en veteran på midtbanen, og overskygget formsterke Simen Brenne totalt. Gram ble senere kåret til banens beste av juryen på Aker Stadion.

Det massive overtaket betalte seg, og etter bare 12 minutter kom den første scoringa, etter et nydelig brassespark fra Madiou Konate. Kort tid før pause økte Matej Mavric til 2-0, på et omdiskutert straffespark.

Fredrikstad skapte faktisk bare en sjanse i første omgang, da nevnte Brenne headet i tverrligger.

BYTTET SHORTS: Rob Friend, Madiou Konate og Petter Rudi strålte i helblått mot Fredrikstad. Foto: Scanpix
BYTTET SHORTS: Rob Friend, Madiou Konate og Petter Rudi strålte i helblått mot Fredrikstad. Foto: Scanpix Vis mer

Friend igang

i den andre omgangen dominerte vertene om mulig i enda større grad, og laget fra plankebyen skal være glade for at det ikke ble mer enn fire baklengs.

Rob Friend, som før kampen ikke hadde scoret i Tippeligaen i år, åpnet kontoen med to mål. Det første på en retur, det andre headet han inn på typisk Friend-vis.

- Det var en stor lettelse for meg. Jeg har vært nærme i de to siste kampene. og i dag kom endelig målet, sa Friend til TV2.

Kanadieren var involvert i alle Moldes scoringer. I tillegg til sine to egne, stusset han til Konate på 1-0, og det var han som skaffet straffe da han ble holdt i trøya av Tronseth.

- Jeg synes vi var veldig gode i dag, det er artig, sa Molde-trener Arild Stavrum like før kampslutt.

- Vi har begynt å variere mer som vi skulle. vi sto på og gjorde det vanskelig for motstanderen.

FFK-trener Knut Torbjørn Eggen var meget misfornøyd etter kampen.

- I dag var vi forbausende svake, nesten på alle plan. Man blir helt perpleks: går det an, liksom.

  • Din mening: Øyvind Gram ble banens beste, og rundspilte FFK-midtbanen i sin første seriekamp. Er unggutten god nok til å dominere i år, eller hadde han bare dagen?
IMPONERTE ALLE: Øyvind Gram.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling