IMPROVISERT ANTREKK: Etter at shortsen til Cathrine Larsåsen revnet, visste 23-åringen råd og klippet til en lang tights (bildet) som hun brukte i stavkvalifiseringen der hun satte ny norsk rekord og tok seg til finale.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
IMPROVISERT ANTREKK: Etter at shortsen til Cathrine Larsåsen revnet, visste 23-åringen råd og klippet til en lang tights (bildet) som hun brukte i stavkvalifiseringen der hun satte ny norsk rekord og tok seg til finale.Foto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer

- Shortsen revnet og rumpa datt ut

Men Larsåsen fant fram sysakene og tok seg til stavfinale med norsk rekord.

|||BARCELONA (Dagbladet): Stavhopper Cathrine Larsåsen skjønte fint lite da en fotograf kom løpende etter henne da hun akkurat hadde gjennomført et oppvarmingshopp før dagens kvalifisering.

Shortsen hun hadde på seg hadde nemlig revnet på et meget kompromitterende sted, uten at 23-åringen hadde fått det med seg.

 - Shortsen revnet og rumpa datt ut, forklarer hun smilende, før hun legger til:

- Dette har aldri skjedd før, men jeg har tydeligvis for stor rumpe.

Fant fram saksen Hun regner med at enkelte på tribunen fikk med seg garderobeglippen, men tok ikke særlig på vei av den grunn. I stedet gikk hun rett i garderoben der tidligere høydehopper Hanne Haugland, som er en del av den norske EM-troppen, kom til unnsetning med en saks.

En lang tights ble klippet lårkort, og vips hadde Larsåsen antrekket hun trengte for å prestere i heten i Barcelona.

Og prestere måtte hun, dersom hun skulle ta seg til finalen:

Kvalifiseringshøyden var på forhånd satt til 4,40 - seks centimeter høyere enn Larsåsens norske rekord.

- Nervøs Hun innledet imidlertid nølende, og trengte to forsøk på å gå over åpningshøyden på 4,05. Deretter klarte hun 4,15 i første forsøk, før nervene kom snikende på 4,25.

Først på tredje og siste forsøk gikk hun klar av lista.

- Jeg ble nervøs da jeg rev to ganger på 4,25 og fordi jeg slurvet med teknikken. Men jeg skjerpet meg på siste hopp. Jeg er jo en tøffing, understreker Larsårsen.

- Uten press i finalen Da fikk hun den tryggheten hun trengte for å gå over 4,35 i andre forsøk - ny norsk rekord.  Det skulle vise seg å holde til en finaleplass til slutt.

- Superdeilig å være klar for finalen! sier Larsåsen, som går dit uten prestasjonsangst.

- Jeg har ikke noe press på meg, men det hadde vært gøy å bryte enda en barriere. Forhpentligvis sitter teknikken bedre på fredag.
De andre har hoppet mye høyere enn meg før og gjort det bra i VM og OL, men man vet aldri.

TIL FINALE MED NORSK REKORD: Cathrine Larsåsen visste på forhånd at hun måtte over den norske rekorden om hun skulle kvalifisere seg til stavfinalen under EM i Barcelona. Det klarte hun da hun hoppet 4,35 - én centimeter høyere enn sin tidligere bestenotering.Foto: SCANPIX
TIL FINALE MED NORSK REKORD: Cathrine Larsåsen visste på forhånd at hun måtte over den norske rekorden om hun skulle kvalifisere seg til stavfinalen under EM i Barcelona. Det klarte hun da hun hoppet 4,35 - én centimeter høyere enn sin tidligere bestenotering.Foto: SCANPIX Vis mer